A ρε μάνα! Ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί είσαι η σημαντικότερη γυναίκα της ζωής μου

Kι ας "τρως" το πιο πολύ κράξιμο από όλους.
A ρε μάνα! Ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί είσαι η σημαντικότερη γυναίκα της ζωής μου



Θα μπορούσα να πω ότι με κουβαλούσε εννέα μήνες, ότι με γέννησε με πόνο και ουρλιαχτά, δίνοντας συγχρόνως σκαμπίλια στον πατέρα (γιατί κάπως έπρεπε να ξεδώσει η δόλια). Θα μπορούσα ακόμα να πω, ότι ήταν η πρώτη αγκαλιά μου στον κόσμο, η πρώτη επαφή μου με άνθρωπο. Αλλά δε θα πω τίποτα από όλα αυτά. Γιατί η μαμά μου και η δική σου, στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή που έκανε όλα τα παραπάνω. Είναι αυτή που κάνει μέχρι και σήμερα όλα τα παρακάτω.

Είναι πάντα εκεί για να ακούει  
Ό,τι ώρα κι αν την πάρεις, ό,τι κι αν θες να της πεις, το μακρύ και το κοντό σου, τον αδικαιολόγητο προβληματισμό σου, τον δικαιολογημένο καημό σου, είναι πάντα εκεί. Πάντα. Χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς δισταγμούς.

Είναι η πιο ανιδιοτελής αγκαλιά 
Σύμφωνα με έρευνες, ο άνθρωπος χρειάζεται τέσσερις αγκαλιές για να επιβιώσει, οκτώ αγκαλιές για να συντηρηθεί και δώδεκα αγκαλιές για να αναπτυχθεί. Όλες αυτές, στις προσφέρει η μανούλα δωρεάν και με πολλή αγάπη.

Είναι το "ξυπνητήρι" 
Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε τραβολογάει από το κρεβάτι για να μην πας (πάλι) και δέκα στη δουλειά. Κι όταν από την άλλη, χάνεις το δρόμο ή την πίστη στο όνειρό σου (και ειδικά αν αυτό το όνειρο το εγκρίνει κι η ίδια), πάλι σε ξυπνάει από την μίζερη καθημερινότητα, μπας και γίνεις αυτό για το οποίο γεννηθηκες. 

Αγαπάει χωρίς ανταλλάγματα
Κι ας κλαψουρίζει. Κι ας παραπονιέται ότι δεν την αγαπάς αρκετά ή δεν της το δείχνεις. Το κάνεις, δεν το κάνεις για αυτήν θα είσαι πάντα το παιδί της. Που και τίποτα να της δώσεις, εκείνη θα το μετράει σα να της έδωσες τα πάντα.

Ακόμα κι όταν σε εγκαταλείπεις, εκείνη δε θα το κάνει ποτέ
Πέφτεις και σε σηκώνει. Ασχημαίνεις και σε ομορφαίνει. Καταθλίβεσαι και σε κάνει να γελάς. Κλαις και σου προσφέρει τον ώμο της, κλαίγοντας κι αυτή μαζί σου. 

Οι μαμάδες κάνουν πολλά λάθη.  Μας τσαντίζουν καθημερινά με το «ντύσου καλά» ή το «πότε θα γίνεις μάνα» και συχνά σηκώνουν το τριχωτό της κεφαλής μας. Είναι όμως η μοναδική περίπτωση που δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος». Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που διάβασες στο παραπάνω κείμενο.    

Κι αν η μανούλα σου είναι extreme, πάρε ιδέες για να χτυπήσετε κανένα tattoo παρεούλα.