Ταξίδι στο χρόνο: To μετρό της Νέας Υόρκης όπως το είδε ο Stanley Kubrick το 1946!

O 17χρονος τότε σκηνοθέτης, απαθανάτισε τους επιβάτες του, στα πλαίσια ενός project για το περιοδικό Look.
Ταξίδι στο χρόνο: To μετρό της Νέας Υόρκης όπως το είδε ο Stanley Kubrick το 1946!



Ο Stanley Kubrick πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη σκηνοθεσία, δούλευε ως βοηθός φωτογράφου. Στα 17 του μόλις χρόνια, για λογαριασμό του περιοδικού Lοοk, ανέλαβε ένα φωτογραφικό project στο μετρό της Νέας Υόρκης. 

Ο νεαρός τότε Kubrick, για περισσότερες από δύο εβδομάδες φωτογράφιζε τις καθημερινές και προσωπικές στιγμές των επιβαινόντων του μετρό, της Μητρόπολης. Το έργο ολοκληρώθηκε με 129 τελικές φωτογραφίες και συνολικά περίπου 15.000 λήψεις. 

Μέσα από το «θορυβώδη» φακό του, συνέλαβε εξαιρετικά και σχεδόν παπαρατσίστικα, τις στιγμές των κοσμικών Νεοϋορκέζων ενώ χρησιμοποιούσαν το μετρό (γιατί οι κοσμικοί του 1946, το έκαναν και αυτό). Εδώ μπορείς να πάρεις μια πολύ μικρή γεύση από αυτή τη σπάνια συλλογή.

Extra Info:
Ο Stanley Kubrick είναι ο σκηνοθέτης ανατρεπτικών ταινιών που όχι απλώς άφησαν εποχή, αλλά άλλαξαν και το ίδιο το σινεμά. Μερικές από αυτές, είναι το Κουρδιστό Πορτοκάλι (της οποίας η προβολή απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες), η Λολίτα, Η Οδύσσεια του Διαστήματος και το πιο σύγχρονο, Μάτια Ερμητικά Κλειστά.