Η αγάπη είναι κίνητρο για να γραφτούν τα πιο σοφά quotes

Ρομαντική ή μη, θα παραδεχτείς ότι τα παρακάτω λόγια περιέχουν αλήθεια, σοφία και πολύ πάθος!
Η αγάπη είναι κίνητρο για να γραφτούν τα πιο σοφά quotes



Έχεις νιώσει ποτέ ότι ο κόσμος σου ανήκει; Αν ναι, πότε σου έχει συμβεί; Μήπως όταν η αγάπη έχει κατακλύσει κάθε κύτταρο του οργανισμού σου;

Tι είναι όμως αγάπη... Σίγουρα δεν είναι απλά ένας ορισμός που μπορεί να ερμηνευτεί έτσι απλά. Στη φιλοσοφία η αγάπη είναι μία αρετή που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια ,συμπόνοια και στοργή. Για τους αρχαίους, ήταν ένας πιο γενικευμένος όρος και δεν είχε να κάνει με την αποκλειστικότητα αλλά με ένα πανανθρώπινο συναίσθημα που αφορούσε τους γύρω σου. Η αγάπη είναι η ελευθερία που μας δεσμεύει.Είναι αυτή η πράξη που πρέπει να ενσαρκώσουμε με κάποιο τρόπο στη ζωή γύρω μας. Σε πράξεις καλοσύνης, γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πληγώσει κανέναν, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

Η αγάπη δεν είναι ένα μόνο πράγμα. Είναι κάτι που βιώνεις και δεν μπορείς να ορίσεις.

Αγάπη για τους γονείς, τα παιδιά,τους συντρόφους,την πατρίδα,τον Θεό...όλες έχουν διαφορετική υφή. Κάθε μία έχει τις εκφάνσεις της,τις παραλλαγές της : τυφλή,μονόπλευρη,σταθερή,ανιδιοτελής...

Ένα από τα ωραιότερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ για την παιδική ηλικία (και όχι μόνο) είναι ο "Μικρός πρίγκηπας". Με απαράμιλλη χάρη και άπειρη τρυφερότητα αγγίζει τις καρδιές μας και στέλνει μεγάλα μηνύματα: "Τα μάτια δε βλέπουν. Πρέπει να βλέπεις με την καρδιά..." Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς σωστά. Αυτό που έχει σημασία είναι αόρατο στα μάτια. 
Στην καθεμία από εμάς μπορεί να φαίνεται γλυκανάλατη και κλισέ η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και αντί να την γιορτάζουμε να την διακωμωδούμε, όμως το έχεις σκεφτεί ποτέ  αλλιώς; Μήπως είναι μια υπενθύμιση στη ζωή μας του τι είναι αγάπη και γιατί πρέπει να γιορτάζεται;

Άπειρα λόγια αγάπης έχουν γραφτεί. Ρομαντικοί ή μη, ερωτευμένοι ή όχι, θα παραδεχθούν ότι τα παρακάτω quotes περιέχουν μεγάλες δόσεις αλήθειας ίσως και σοφίας. Και γιατί όχι, ίσως διαπιστώσεις πως η αγάπη είναι το κίνητρο για όλες τις μεγάλες ιστορίες!

«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.»
Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό

«Αυτό που αγαπά, πρέπει να καταλυθεί απ' τη φωτιά της αγάπης του.»
Μιχαήλ Άγγελος

«Δεν υπάρχει τίποτα γλυκότερο στη ζωή απ' το νεανικό όνειρο της αγάπης.»
Τόμας Μορ

«Είναι καλύτερο ν' αγαπάς έναν άνθρωπο που δεν αξίζει την αγάπη σου, παρά να μισείς κάποιον που αξίζει το μίσος σου.»
Ασημάκης Πανσέληνος

«Η αγάπη είναι ένα μέρος της ανθρώπινης ζωής, της γυναίκας όμως ολόκληρη η ύπαρξή της.»
Λόρδος Βύρων

«Όταν χάνεις αυτούς που αγαπάς, τότε νιώθεις πόσο τους αγαπούσες.»
Αλφρέντ Ντε Μισέ

  Η αγάπη είναι σαν ένα παιχνίδι που παίζουν δυο και κερδίζουν και οι δυο.
Eva Gabor

 Η αγάπη δεν ξεκινάει και δεν τελειώνει με τον τρόπο που νομίζουμε εμείς. Η αγάπη είναι μάχη, είναι πόλεμος, εξελίσσεται.
 James Baldwin 

«Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»
Αριστοτέλης 

« Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.
Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.»
Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι 

«Σ’ αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι, Αλλά για αυτό που είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου»

Roy Croft 

«Ότι αισθάνομαι για σένα θυμίζει λιγότερο τη γη και περισσότερο έναν ουρανό χωρίς σύννεφα»
Victor Hugo 

«Η ζωή μας έμαθε ότι αγάπη δεν είναι να κοιτάζει ο ένας τον άλλον, αλλά να κοιτάζουν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση»
Antoine de Saint Exupery 

«Το να αγαπάς είναι να παίρνεις μία γεύση από τον παράδεισο»
Karen Sunde