Έκλεισες τα 40! Ε και; Διάβασε όλα όσα σε κάνουν σέξι και ξεχωριστή

Φτάνουν πια οι ανασφάλειες.
Έκλεισες τα 40! Ε και; Διάβασε όλα όσα σε κάνουν σέξι και ξεχωριστή



Το σοκ ήταν τα πρώτα «-άντα». Κανονικά τώρα είσαι βετεράνος. Έχεις περάσει ήδη μία δεκαετία, που όπως και να το κάνεις, σε ωρίμασε. Η δεκαετία μεταξύ 30-40 για μία γυναίκα είναι ίσως από τις καθοριστικότερες στη ζωή της. Το ίδιο ισχύει και για σένα. Γιατί όμως μιζεριάζεις με την ιδέα ότι σαραντάρισες; Δεν έχεις κανένα λόγο. Αντιθέτως.

Είσαι στην καλύτερη σου φάση
Εντάξει ίσως σε τρελαίνουν οι περιττές ρυτίδες ή ότι το σώμα σου δεν είναι το ίδιο με πριν 10 χρόνια. Λογικό, γιατί καμιάς δεν είναι. Ωστόσο σκέψου πόσο καλά πατάς στα πόδια σου τώρα. Ξέρεις ποια είσαι, τι θες, πως το θες και πια, το διεκδικείς κιόλας. Γιατί αναγνωρίζεις τη δύναμή σου και τις ικανότητές σου. Χώρια που η εμπειρία σου σε βοηθάει να διαλέξεις τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχεις. Μεγάλο avantage αυτό, των ώριμων γυναικών.

Έχεις ξεμπερδέψει με τα μεγάλα άγχη
Θέλω τελικά να γίνω μάνα; Να παντρευτώ; Μεγαλώνω σωστά τα παιδιά μου; Θέλω ακόμα το σύζυγό μου; Είναι τυχαίο νομίζεις που οι περισσότερες τέτοιου είδους ερωτήσεις, βρίσκουν την πιο ξεκάθαρη απάντησή τους σε αυτή την ηλικία; Γυναίκες καταλήγουν ότι τελικά όντως δεν θέλουν οικογένεια, άλλες που ήδη έχουν, ξαναζούν δεύτερη νιότη, ενώ όσες πιέζονταν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, χωρίζουν γιατί διεκδικούν μία καλύτερη ζωή. Τώρα αποφασίζεις. Δεν αμφιταλαντεύεσαι, ούτε αγχώνεσαι.

Αναγνωρίζεις τις προσπάθειες σου και αγαπάς τον εαυτό σου
40 χρόνια ζωής και εμπειριών και προσπαθειών δεν είναι λίγα. Είναι τόσα, ώστε πια να μπορείς να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να σου χαϊδέψεις τα μαλλιά, να σου χαμογελάσεις και να σου πεις τελικά ένα μεγάλο μπράβο. Για όσα κατάφερες μέχρι σήμερα. Και για όσα δεν κατάφερες να σε κοιτάξεις με ειλικρίνεια και να σε συγχωρέσεις. Αυτοκριτική ναι, αυτομαστίγωμα όμως τέλος κυρία μου.  Ήρθε ο καιρός να σε αποδεχτείς και να σε αγαπήσεις για αυτό που τελικά είσαι και όχι για αυτό που θα ήθελες να είσαι.

Άλλωστε μην ξεχνάς. Τα 40 είναι τα νέα 20 (σε πιο βελτιωμένη version).    

Kαι η απόδειξη, στην οθόνη σου. Δες εδώ διάσημες sexy 40αρες σαν κι εσένα.