Fitaborate: Η ελληνική πλατφόρμα που σε γυμνάζει στο σπίτι σου με trainers από όλο τον κόσμο

Ξέχνα το χάσιμο χρόνου στα γυμναστήρια.
Fitaborate: Η ελληνική πλατφόρμα που σε γυμνάζει στο σπίτι σου με trainers από όλο τον κόσμο



«Έχεις ακούσει τίποτα για το Fitaborate;». Πριν προλάβω να πω όχι, ήταν ήδη ανοιχτή η σελίδα του Google. Το όνομα μού είχε τραβήξει την προσοχή. Μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα,  έμεινα (σχεδόν) άναυδη. Μόλις με είχε ενθουσιάσει ίσως η πιο έξυπνη ιδέα που διάβασα τον τελευταίο καιρό.

Ήταν μονόδρομος πια. Επικοινώνησα με την Κατερίνα (συνιδρύτρια του Fitaborate) για να μου πει πώς προέκυψε αυτή η genious ιδέα.

«Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο, ούτε χρήματα για personal training στο σπίτι; Με ένα κλικ μπορείς να επιλέξεις το γυμναστή σου (τι θα έλεγες για τον Tommy Chang;), το είδος γυμναστικής που σε ενδιαφέρει, την ώρα που θες να γυμναστείς, τη διάρκεια του προγράμματός σου και το καλύτερο; Μπορείς να προσκαλέσεις online και τη φίλη σου».

Αυτό είναι με δύο λόγια, το Fitaborate. Πρόκειται για μια ελληνική, οικογενειακή υπόθεση που εξελίσσεται μεταξύ Ελβετίας και  Ελλάδας. Ο Πέτρος και ο Νικόλας γνωρίστηκαν σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού με τις συζύγους τους στην Βασιλεία της Ελβετίας, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Τα μαθήματα τελείωσαν, ο Νικόλας και ο Πέτρος έγιναν ευτυχείς μπαμπάδες, αλλά οι σύζυγοί τους, η Κατερίνα και η Μαρία, δυσκολεύονταν να εντάξουν τη γυμναστική στο πρόγραμμά τους. Το τεχνικό μυαλό του Πέτρου και το επιχειρηματικό του Νικόλα, μόλις είχαν γεννήσει μία ιδέα: “Θα λύσουμε το πρόβλημα των γυναικών μας”. 

Αυτό ήταν το σκεπτικό. Βρήκαν τους πρώτους επενδυτές και ξεκίνησαν το Fitaborate τον Σεπτέμβριο του 2014. Πριν από ένα μήνα, ολοκληρώθηκε το πιλοτικό στάδιο. Μέσα σε μόλις δύο μήνες beta λειτουργίας, περίπου 4.000 χρήστες έχουν ολοκληρώσει πάνω από 6.000 video workouts.

Αν ο χρόνος σου είναι λίγος, αν αντιπαθείς τα γυμναστήρια ή αν ενοχλείσαι να στοιβάζεστε είκοσι άτομα στην αίθουσα για να κάνετε yoga ή zumba, η λύση είναι στο tablet ή τον υπολογιστή σου. Ό,τι χρειάζεσαι για να συμμετέχεις, είναι το laptop, το desktop ή το android tablet σου με ενσωματωμένη κάμερα. Τόσο απλό. Μπαίνεις, διαλέγεις το είδος γυμναστικής που σε ενδιαφέρει, επιλέγεις τον προπονητή σου και αν είσαι του ομαδικού πνεύματος, καλείς και μία φίλη σου (από το σπίτι της!) να γυμναστείτε παρέα (real time).

Οι επιλογές σου είναι δυο: είτε γυμνάζεστε free, παρακολουθώντας σε video το πρόγραμμα σας, είτε με κάποια συνδρομή, κάνετε live γυμναστική με τον trainer που έχετε «κλείσει ραντεβού». Αν δε, φοράς και το trecking bracelet σου, το συνδέεις με τη συσκευή σου και αυτομάτως βλέπεις εσύ αλλά και ο γυμναστής live στις οθόνες σας, τους παλμούς της καρδιάς σου αλλά και τις θερμίδες που καις την ώρα που γυμνάζεσαι.


 
Στο τέλος της επικοινωνίας μου με τη γλυκύτατη Κατερίνα, έλυσα την αρχική μου απορία για το τι σημαίνει τελικά το Fitaborate. «Fitaborate = Fitness + Collaborate. Γιατί πιστεύουμε ότι η γυμναστική είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται με  παρέα». Κάπως έτσι, επιβεβαίωσα το μότο μιας φίλης μου. «Αν θες να κάνεις κάτι σπουδαίο, σκέψου out of the box».  O Nικόλας και ο Πέτρος φαίνεται πως τα κατάφεραν.

Ώρα να φορέσεις τις φόρμες που έχεις τόσο καιρό διπλωμένες στην ντουλάπα σου και να κλικάρεις εδώ. Καλωσόρισες στον κόσμο του πιο διασκεδαστικού κα διαδραστικού τρόπου εκγύμνασης: Του online training!

 

Εxtra info:
-Πρόσφατα το WIRED, μια από τα μεγαλύτερες ιστοσελίδες που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας παγκοσμίως, αφιέρωσε ένα άρθρο του για τo Fitaborate.

-Συμμετείχε στη διοργάνωση Startup Instabul 2014.

-Oι άνθρωποι του Fitaborate συμμετείχαν την περασμένη χρονιά σε σπουδαία συνέδρια, όπως στο στο Techcrunch Disrupt στο Λονδίνο, στο Websummit στο Δουβλίνο καθώς και στο Launchpad Digital Health στο San Francisco. 

-Η Beta version του Fitaborate είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους και η mobile εφαρμογή θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε κινητά με λογισμικό iOS σε τρεις περίπου εβδομάδες από σήμερα.