21 πράγματα που συμβαίνουν όταν δουλεύεις σε γραφείο

Είναι αναπόφευκτα και συνάμα αστεία!
21 πράγματα που συμβαίνουν όταν δουλεύεις σε γραφείο



Είσαι ένα εργαζόμενο κορίτσι που δουλεύει σε ένα γραφείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Περνάς τη μισή ημέρα σου και μη σου πω και ζωή σου σε ένα γραφείο με ανθρώπους που δεν ήξερες και ήρθες κοντά ήθελες δεν ήθελες. 

Μαζί μοιράζεστε πράγματα, καταστάσεις μέχρι και συνήθειες. Έχεις συμπάθειες και αντιπάθειες. Όλα αυτά εξελίσσονται αναπόφευκτα σε ένα χώρο εργασίας. 

Για να δούμε τι συμβαίνει εν τέλει σε ένα γραφείο;

1. Υπάρχουν δύο “κλίκες” μέσα στο γραφείο. Στη μία ανήκουν αυτοί που κρυώνουν και στην άλλη αυτοί που ζεσταίνονται. Ο κλιματισμός ανοιγοκλείνει συνέχεια για να ικανοποιήσει αυτές τις δύο κατηγορίες.

2. Εθίζεσαι σε οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη. Η κουζίνα του γραφείου είναι εφοδιασμένη με καφετιέρα και μηχανή espresso προκειμένου να κρατήσει σε εγρήγορση τους εργαζόμενους!

3. Βρίσκεσαι σε κοντινά ή αντικριστά γραφεία με το αφεντικό σου. Παρόλα αυτά όμως επιμένει να σου στέλνει μηνύματα από το facebook ή από το email. 
Αυτό όμως είναι super αγχωτικό γιατί δεν ξέρεις τι σε περιμένει κάθε φορά. 

4. Έχεις γίνει φίλη με όλους τους συναδέλφους σου σε όλα τα social media. Όμως κρύβεις όλες τις λεπτομέρειες από το profile σου γιατί δεν θέλεις να ξέρει κανείς τη ζωή σου εκτός γραφείου.

5. Όταν απαντάς στο τηλέφωνο της δουλειάς ο τόνος της φωνής σου είναι πιο σοβαρός.

6. Όποιος έρχεται στη δουλειά και είναι άρρωστος τον κοιτάς με “μισό μάτι” ενώ όταν είσαι εσύ σε αυτή τη θέση το παίζεις cool, fine, ok!

7. Μοιράζεσαι με τους συναδέλφους σου πιο προσωπικές άβολες στιγμές. Είστε μαζί πολλές ώρες και κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα.

8. Ανταλλάζεις email με άλλους συναδέλφους για πλάκα, για να ξεσπάσεις για μια παρεξήγηση στο γραφείο, για να σχολιάσεις κάποιο αστείο περιστατικό ή για να “κράξεις” το αφεντικό σου. Όμως φοβάσαι ότι παρακολουθείσαι και μετά είσαι προκατειλημμένη ότι οποιαδήποτε παρατήρηση δεχτείς είναι επειδή φανερώθηκαν αυτά τα αθώα email!

9. Είτε είσαι είτε δεν είσαι σε σχέση σίγουρα κάποιο φλερτ και όχι μόνο θα αναπτυχθεί και θα εξελιχτεί.

10. Θα αναπτύξεις σχέσεις βαθύτερης φιλίας ή μίσους με τους συναδέλφους σου. 

11. Έχεις δύο επιλογές: Ή φέρνεις φαγητό από το σπίτι σου κάθε μέρα ή ξέρεις απέξω κάθε delivery που βρίσκεται κοντά στη δουλειά σου.

12. Θα κερδίσεις 5 επιπλέον πόντους από κέικ, τούρτες, γλυκά που θα τρως από όλα τα γενέθλια των συναδέλφων.

13. Υπόσχεσαι πως θα ξεκινήσεις δίαιτα, που φυσικά αυτό είναι κάτι που δεσμεύει την επιθυμία σου να ξαναφάς γλυκό που θα κεράσει κάποιος από τη δουλειά που τυγχάνει να έχει γενέθλια ή γιορτή.

14. Εκεί που έχεις δώσει αυτή την υπόσχεση στον εαυτό σου (ότι δεν θα ξαναφάς γλυκό), έρχεται κάποιος επίμονος συνάδελφος και σε πείθει εν τέλει να το δοκιμάσεις. Τι να κάνεις πέφτεις στον πειρασμό και σπας τη δίαιτα και την υπόσχεσή σου.

15. Σε στιγμές βαρεμάρας και αδράνειας θα βρεις τρόπους να “βασανίσεις”- πειράξεις τους συναδέλφους σου (που έχεις έρθει πιο κοντά) και θα δημιουργήσεις λίγο suspense στην μονοτονία που επικρατεί.

16. Ξέρεις κάθε λεπτομέρεια για τις ζωές των άλλων στο γραφείο. Πληροφορίες από τα social media έχουν συμπληρώσει το παζλ όλων όσων πρέπει να ξέρεις για να κάνεις κους κους.

17. Αρχικά φέρνεις ένα προσωπικό αντικείμενο στο γραφείο σου και μετά σιγά σιγά γεμίζεις το συρτάρι σου και κάθε εύκαιρο ντουλάπι με ότι μπορείς να φανταστείς (σοκολατάκια, οδοντόκρεμα,αφρό, κραγιόν, μολύβια κ.τ.λ.)

18. Θα έχεις και τις κακές μέρες σου όπου θα είσαι κακοδιάθετη και δεν έχεις καμία διάθεση για δουλειά με αποτέλεσμα μηδέν δημιουργικότητα.

19. Η απόλαυση σου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μόνο το lunch break!

20. Δεν ταιριάζεις με όλους τους συναδέλφους γενικά και πόσο μάλλον στο χιούμορ. Για να μην προσβάλλεις όμως κανέναν γελάς με οτιδήποτε αστείο αντηχήσει ξαφνικά στα αυτιά σου και ας το θεωρείς “κρύο” χιουμοράκι!

21. Βέβαια εσύ έχεις φτιάξει τη δική σου κλίκα με συναδέλφους που ταιριάζεις και κάνετε γελάτε non stop με αστεία που έχουν πραγματικά νόημα.