Ατάκες που μόνο η μαμά σου δικαιολογείται να σου πει

Μήπως κάτι σου θυμίζουν και εσένα;
 Ατάκες που μόνο η μαμά σου δικαιολογείται να σου πει



Μαμά: Mία μη παρεξηγήσιμη και αναγκαία ύπαρξη στη ζωή μας! Είναι αυτή που ότι και να κάνεις θα είναι εκεί και δεν θα σε παρεξηγήσει ποτέ. Πάντα θα σε βλέπει σαν το παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ και θα σου παρέχει φροντίδα και προδέρμ non stop. 
Θα είναι ο παντοτινός συμπαραστάτης σου με οποιοδήποτε τρόπο..με μία αγκαλιά, με καυστικό χιούμορ, με θετικά σχόλια για να σε ανεβάσει την κατάλληλη στιγμή που θα τη χρειαστείς και θα είναι εκεί δίπλα σου από ένστικτο! Όμως παρόλα αυτά έχει και τις κατάλληλες ατάκες που μπορεί να στις πει απρογραμμάτιστα και να σου σπάσει λίγο τα νεύρα ή να σε κάνει να γελάσεις!

Ζακέτα πήρες;
Η σκέψη που σου δημιουργείται ευθύς αμέσως: Classic! Αναμενόμενη και ανυπέρβλητη ατάκα που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Τι άγχος είναι αυτό; Λες και αν δεν πάρεις ζακέτα θα κρυώσεις στα σίγουρα και αν εν τέλει κρυώσεις τι πιστεύουν ότι δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Σε βροχές, σε κρύες, σε ζεστές ημέρες η ατάκα αυτή είναι  ΜUST!

Δεν σου πάει αυτό που φοράς! Άκου τη μανούλα, μόνο αυτή θέλει το καλό σου!
Αδιαμφισβήτητα θέλει το καλό σου αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει και μία διαφορά ηλικίας, άλλα γούστα, άλλες εποχές. Δεν λένε να το καταλάβουν. Πας με τα νερά της γιατί είναι η μαμά σου!

Θα μετρήσω μέχρι το 3! 1...2...3...
Έχει ξεχάσει η αγαπημένη μητερούλα πως το παιδάκι της έχει μεγαλώσει πια και δεν κάνει τα θελήματα που έκανε μικρό και οι τιμωρίες δεν πιάνουν πια. 

Μην φύγεις από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις όλο το φαγητό σου!
Μαμά, όσο ψήλωσα ψήλωσα! Δεν πάνουν πια αυτά τα κολπάκια!

Xρειάζεσαι λεφτά;
Να και μια καλή ατάκα που πρέπει να λέγεται πιο συχνά!

Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι εσένα αλλά τους άλλους!
Το ξέρουμε ότι μας έχουν τυφλή εμπιστοσύνη...αλλά αυτό δεν είναι λίγο αντιφατικό; Πως γίνεται αφού μας έχουν εμπιστοσύνη να μην μπορούμε να χειριστούμε και τους άλλους;(!)

Πρόσεξε μην σου βάλουν τίποτα στο ποτό σου!
Από τις πιο διαδεδομένες ατάκες όλων των εποχών. Ατάκα και επί τόπου σε πάει χρόνια πίσω και σε κάνει να νιώθεις παιδάκι, τότε που πραγματικά τέτοια σενάρια δεν τα φανταζόσουν!Το πιο πιθανό είναι να της έχει μείνει απωθημένο από τη δική της μαμά που της το έλεγε!

Πως βλέπεις αυτές τις ανοησίες στην τηλεόραση;
Sorry μαμά αλλά σταμάτησε να παίζεται πια το Τόλμη και Γοητεία, Ατίθασα νιάτα και Santa Barbara!

Που είσαι; Ανησυχώ!
Αφού σε έχει πάρει χίλια τηλέφωνα για να σου πει κάτι ασήμαντο, και εσύ επειδή είσαι απασχολημένη και δεν το έχεις σηκώσει σου στέλνει εν τέλει μήνυμα για να σου εκφράσει την ανησυχία της και το κακό προαίσθημα που είχε!

Εγώ στην ηλικία σου δεν ήμουν τόσο επιπόλαιη!
Μήπως, λέω μήπως τα σκέφτεται τώρα αλλιώς επειδή είναι πιο ώριμη; Γιατί τώρα που το σκέφτομαι η γιαγιά άλλα μου έλεγε για σένα!

Ας μείνουμε στα οικογενειακά θέματα! Δες και αυτό: 15 πράγματα που μόνο οι αδερφές μοιράζονται