Ένας φωτογράφος κάνει δύο αγνώστους... φίλους

Ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό project όπου άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι στήνονται στο φακό του Richard Renaldi αγγίζοντας ο ένας τον άλλο.
Ένας φωτογράφος κάνει δύο αγνώστους... φίλους



O Richard Renaldi είναι φωτογράφος καταγόμενος από το Chicago των ΗΠΑ. Ο 47χρονος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το 1990 και έκτοτε γυρνάει τον κόσμο φωτογραφίζοντας. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί και μουσεία όλου του κόσμου. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project του ήταν το «Touching Strangers».

Ο Renaldi ξεκίνησε να φωτογραφίζει άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, το 2007. Γυρνώντας διάφορες πολιτείες της Αμερικής, βρίσκει κόσμο στο δρόμο και τους ζητάει να φωτογραφηθούν με κάποιον άγνωστο που ο ίδιος επιλέγει. Το πώς θα αγγιχθούν αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ του είναι και πάλι επιλογή του Richard. Ωστόσο όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος «τα σώματα μπορείς να τα στήσεις, αλλά αυτό που λέει η έκφρασή τους δεν μπορεί να στηθεί. Είναι πηγαίο και αυτό είναι και το φανταστικό του συγκεκριμένου project».

Κατά τη διάρκεια του έχουν ποζάρει εκατοντάδες πρόσωπα ασχέτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πολιτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων, οικονομικής τάξης. «Όλοι στην αρχή νιώθουν παράξενα. Οι περσσότεροι από αυτούς είναι και αταίριαστοι. Ωστόσο όταν αρχίζουν να λύνονται, βλέπεις το μεγαλείο της ανθρώπινης επαφής».

Το διάσημο φωτογραφικό εγχείρημα διήρκησε επτά ολόκληρα χρόνια και πέρσι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των φωτογραφιών αυτών.