Το ήξερες ότι για κάθε λεπτό που γελάς καις 1 θερμίδα;

Χαμογέλα, είναι ευεργετικό!
Το ήξερες ότι για κάθε λεπτό που γελάς καις 1 θερμίδα;



Ένας Αμερικανός αρθρογράφος έλεγε πως “Το σημάδι ενός καλού κωμικού είναι αν γελάς μαζί του προτού ανοίξει το στόμα του”. Αν το σκεφτείς βαθύτερα αυτό θα διαπιστώσεις πως ένας άνθρωπος που πρόκειται να πει κάτι αστείο, “προετοιμάζει” την κατάσταση κάνοντας αστείους μορφασμούς στο πρόσωπο του. Αυτό είναι κάτι που δείχνει πως μια θετική ενέργεια έχει κυριεύσει τον ίδιο αλλά και τους άλλους γύρω του. Φαντάσου τι ενέργεια έχει το γέλιο και πόσο μεταδοτικό είναι!

Ακολουθούν διάσπαρτες και αυθόρμητες πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρησιμότητα του γέλιου στη ζωή μας!

Το ότι για κάθε λεπτό που γελάς καις 1 θερμίδα ενώ παράλληλα γυμνάζεις και τους κοιλιακούς σου ίσως να είναι κάτι που δεν το ήξερες αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις πόσο ευεργετικό είναι το γέλιο. Τα μόνα αρνητικά (αν μπορείς να τα πεις και έτσι) είναι το ότι γελώντας κάνεις ρυτίδες και πως αν γελάς συνέχεια όλο και κάποιος θα σε παρεξηγήσει. Αλλά σε νοιάζει αυτό;(!) Και όσο για τις ρυτίδες, αν γελάς δεν φαίνονται οπότε ---> ΓΕΛΑ!

Ένα χαμόγελο είναι ικανό να παράγει τόση εγκεφαλική διέγερση όση μπορεί να σου προσφέρουν 2.000 πλάκες σοκολάτας! Το σκέφτεσαι; Έχεις κατανοήσει πόση δύναμη έχει; 

Το γέλιο ενισχύει την υγεία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ορμονών που προκαλούν άγχος και στρες όπως είναι η κορτιζόλη, η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη και μπορεί να αυξήσει τις ορμόνες που ευθύνονται για την ευεξία όπως είναι η ενδορφίνη και η σεροτονίνη.

Μάθε να χαμογελάς πολύ ---> Γιατί σε κάνει και φαίνεσαι νεότερη! Το χαμόγελο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα “λίφτινγκ” προσώπου που είναι οικονομικά προσιτό σε όλους. 

Άσκηση: Πήγαινε μπροστά από έναν καθρέφτη και χαμογέλασε για ένα λεπτό. Σκέψου όλα τα αρνητικά πράγματα που σου έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και αντίστρεψε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με ένα χαμόγελο! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλά θα νιώσεις!

Δες το παρακάτω βίντεο όπου η Νάνσυ Μαλλέρου από το Join Us σου αναλύει γιατί πρέπει να χαμογελάς πολύ!

 

 

Δες τα 6 βήματα που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις τους φόβους σου!