10 πράγματα που μπορείς να κάνεις μόλις ξεκινάει η μέρα σου

Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
10 πράγματα που μπορείς να κάνεις μόλις ξεκινάει η μέρα σου



Θέλεις να έχεις μία τέλεια μέρα σήμερα και κάθε μέρα; Κάνε μια καλή αρχή. Είναι πολύ εύκολο να της δώσεις ένα θετικό και παραγωγικό τόνο αν κάνεις (ή δεν κάνεις) κάποια πράγματα το πρωί που ξυπνάς. Τι είναι άλλωστε ένα δεκάλεπτο;

1. Μην πατάς το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι σου. Το αργοπορημένο ξύπνημα το μόνο που πετυχαίνει είναι να φέρει άγχος γι αυτό προσπάθησε να σηκωθείς με την πρώτη.

2. Γράψε κάτι. Είδες κάποιο καλό όνειρο ή είχες κάποια καλή ιδέα όσο κοιμόσουν; Γράψε την κάτω κατευθείαν. Το ξεκούραστο μυαλό σου είναι ανοιχτό σε ιδέες που μπορεί να μην είχες κατά τη διάρκεια της ημέρας οπότε εκμεταλλεύσου καθετί έξυπνο μπορείς να σκεφτείς.

3. Ξέχνα το χθες και επικεντρώσου στο σήμερα. Έχεις ακόμα άγχος για όσα συνέβησαν χθες; Γιατί; Δεν μπορείς να τα αλλάξεις οπότε προχώρα μπροστά.

4. Σκέψου κάτι για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη ή ενθουσιασμό. Πάντα υπάρχει κάτι το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία.

5. Άσε στην άκρη το κινητό σου. Κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και τσέκαρέ το αργότερα, όχι όμως όσο χουχουλιάζεις στο κρεβάτι σου.

6. Πιες ένα ποτήρι νερό. Μην αφήνεις τον οργανισμό σου αφυδατωμένο και ζωντάνεψε παίρνοντας την πρώτη ποσότητα νερού.

7. Βάλε το φως στο σπίτι σου. Άνοιξε αμέσως αυτές τις κουρτίνες. Ο ήλιος θα ζωηρέψει το μυαλό σου και θα αρχίσεις να «λειτουργείς». Γιατί να κυκλοφορείς στα σκοτάδια αυτά χειμωνιάτικα πρωινά;

8. Τεντώσου. Βοήθησε τη λειτουργία του κυκλοφορικού σου συστήματος κάνοντας ελαφρύ stretching.

9. Στρώσε το κρεβάτι σου. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Η επιστήμη λέει ότι το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου θα κάνει καλύτερη όλη τη μέρα σου.

10. Κάνε κάτι που δε θες (και διάγραψέ το από τη λίστα σου). Το να φοβάσαι να κάνεις μία αγγαρεία που μισείς είναι πολύ χειρότερο από το να την κάνεις. Ξεπέρασέ την τώρα και διώξε αυτή την κακή ενέργεια από το μυαλό σου.