Πώς θα ελέγξεις το συναισθηματικό ντελίριο που σου συμβαίνει τις δύσκολες ημέρες του μήνα;

Tips για να τα βγάλεις πέρα!
Πώς θα ελέγξεις το συναισθηματικό ντελίριο που σου συμβαίνει τις δύσκολες ημέρες του μήνα;



Μπορεί καμία να μην το παραδέχεται αλλά όταν διανύουμε αυτές τις περίεργες ημέρες μέσα στο μήνα (περίοδος) είμαστε πολύ κυκλοθυμικές και όλα μας φταίνε και κλαίμε χωρίς λόγο και γελάμε μετά και έχουμε όρεξη να φάμε τα πάντα. Κανένας άντρας δεν μπορεί να μας καταλάβει και μας θεωρούν περίεργα όντα. Όμως που να φανταστούν ότι οι ορμόνες μας εκείνη την περίοδο κάνουν party! Η αλήθεια είναι ότι από τη φύση δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Όμως υπάρχουν μερικά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να ελέγξουμε το συναισθηματικό ντελίριο που μας πιάνει!

Κάνε κάτι χαλαρωτικό ~> Yoga!
Δεν υπάρχει καλύτερη δραστηριότητα από τη yoga! Πιο χαλαρωτική ενασχόληση δεν γίνεται! Ειδικά όταν ψάχνεις τρόπο να χαλαρώσεις από τις καθημερινές σου έννοιες. Είναι ο ιδανικός τρόπος αν θέλεις να αποφορτίσεις το μυαλό σου από τα πάντα. 

Απόφυγε τα πολλά γλυκά! Αντιστάσου στον πειρασμό!
Τα γλυκά είναι απαραίτητα αυτήν την δύσκολη περίοδο! Πάρε τη γλύκα που είναι απαραίτητη για εσένα. Όμως πρέπει να έχεις μέτρο! Διότι αν ξεφύγεις το πιθανότερο είναι να επιβαρύνεις το στομάχι σου και να έχεις πονοκέφαλο. 

Δεν φταις εσύ, οι ορμόνες σου ευθύνονται για όλα!
Έχεις συναισθηματικές μεταπτώσεις! Μία κλαις , μία γελάς. Μπορεί να δεις ένα video στο youtube και να αρχίσεις να κλαις με λυγμούς. Σου την δίνουν όλα και ξεσπάς  όπου βρεις όταν σου δίνεται ακόμα και η πιο ασήμαντη αφορμή!Δεν φταις εσύ. Οι ορμόνες σου βρίκονται σε μία τρέλα. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι πουθενά για το συναισθηματικό ντελίριο που σε έχει πιάσει. Στην τελική ο σύντροφός σου δεν το έχει μάθει πια αυτό κάθε μήνα;

Μείωσε τον φυσικό πόνο για να νιώσεις καλύτερα και ψυχολογικά!
Αν έχεις πόνους πάρε παυσίπονα που είναι ειδικά για πόνους περιόδου. Όλες ξέρουμε πόσο ανυπόφοροι είναι. Επίσης πίνε πολύ νερό για να μειώσεις τις κράμπες σου. 

Κλάψε ελεύθερα!
Αν έχεις την ανάγκη να κλάψεις, κλάψε. Δεν είναι κακό. Ίσα ίσα που θα απελευθερώσεις το στρες που νιώθεις και θα είσαι καλύτερα! Μην νιώθεις ντροπή γιατί συμβαίνει σε όλες μας αυτή την περίοδο του μήνα!

Δώσε στην μνήμη σου την βοήθεια που χρειάζεται... τρώγοντας!