Αδύνατη το καλοκαίρι: Γυμναστική στην παραλία (έχει αποτέλεσμα!)

Συνδύασε το μπάνιο σου στην παραλία με γυμναστική. Μαύρισε και γυμνάσου ταυτόχρονα!
Αδύνατη το καλοκαίρι: Γυμναστική στην παραλία (έχει αποτέλεσμα!)



Βαριέσαι το γυμναστήριο το καλοκαίρι; Αν δε θέλεις σε καμία περίπτωση να θυσιάσεις το μπάνιο σου στην παραλία για να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, παρακάτω θα δεις με ποιους τρόπους μπορείς να γυμνάσεις το κορμί σου στη θάλασσα.

 

  • Τρέξιμο.

Είτε με αθλητικά, είτε ξυπόλητη, το τρέξιμο στην παραλία θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες. Ξεκίνα με 10’ στην αρχή και όσο περνούν οι μέρες και συνηθίζει ο οργανισμός, ανέβα στα 15’. Μπορείς να τρέξεις και μέσα στη θάλασσα. Βούτα μέχρι εκεί που το νερό σου φτάνει ως τη μέση και ξεκίνα να τρέχεις. Όρισε μια μικρή διαδρομή και επανέλαβέ τη δύο φορές.Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με πλάγια βήματα. Όσο περνάνε η μέρες, μεγάλωσε τη διαδρομή. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσεις πόδια και γλουτούς και ύστερα από λίγες ημέρες επαναλαμβανόμενης άσκησης θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. Κράτα ένα σταθερό ρυθμό και ρύθμισε την αναπνοή σου.

  • Γυμναστική στα βαθιά.

Τώρα πήγαινε πιο βαθιά, εκεί που δεν πατάς και ξεκίνα να κάνεις ποδήλατο. Περίπου 3 λεπτά προς τα εμπρός και άλλα τόσα με την αντίθετη φορά. Επανέλαβε 2 σετ κρατώντας ένα σταθερό, γρήγορο ρυθμό. Αφού ξεκουραστείς λίγο, ξεκίνα να ανεβοκατεβάζεις τα πόδια σου γρήγορα, λυγίζοντας μια το ένα πόδι και μία το άλλο περίπου 90ο. Μιμήσου την κίνηση που κάνεις στο ελλειπτικό μηχάνημα, στο γυμναστήριο. Κάνε 3 σετ των 60 δευτερολέπτων. Μην ξεχνάς ανάμεσα σε κάθε σετ αλλά κι όταν τελειώνεις κάθε άσκηση, να κάνεις μικρά διαλείμματα για να πέφτουν λίγο οι σφυγμοί σου και να ξεκουράζεσαι.

  • Κολύμπι.

Μην αρκεστείς σε μια απλή βουτιά κάθε φορά που μπαίνεις στη θάλασσα για να δροσιστείς. Κολύμπα μέχρι βαθιά και επέστρεψε πάλι πίσω. Κάνε ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο. Ασκήσεις που είναι εύκολες για τον καθένα.

  • Ρακέτες και beach volley.

Παίξε ρακέτες στην παραλία, ή και beach volley. Εκτός του ότι θα περάσει ευχάριστα η ώρα σου στην παραλία, είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να γυμνάζεσαι παίζοντας.

  • Χορός.

Αν βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar που παίζει δυνατά μουσική, είναι ευκαιρία για χορό! Ειδικά αν η παρέα σου είναι party animals και δε χάνουν ευκαιρία για να λικνίσουν το κορμί τους και να διασκεδάσουν, είσαι τυχερή! Ορίστε άλλος ένας τρόπος να μετατρέψεις τη γυμναστική σε διασκέδαση. Αφού λοιπόν απολαύσεις το μπάνιο σου, ανέβα με την παρέα σου στο beach bar της παραλίας και σπάσ' τα στο ρυθμό της μουσικής.

Αν οι ασκήσεις αυτές σου φαίνονται απλές τώρα που τις διαβάζεις, θα δεις ότι θα σε δυσκολέψουν στην παραλία, τουλάχιστον στην αρχή. Σου εγγυώμαι όμως, ότι αν τις ακολουθήσεις κάθε φορά που πηγαίνεις για μπάνιο, θα δεις μεγάλη αλλαγή στο κορμί σου. Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις! Καλή επιτυχία!