Crying alert: Πώς να οργανώσεις μία σωστή βραδιά παρηγοριάς

Τα 5 βήματα που θα ακολουθήσεις όταν σημάνει ο συναγερμός.
Crying alert: Πώς να οργανώσεις μία σωστή βραδιά παρηγοριάς



Η φίλη σου μόλις χώρισε; Έχασε τη δουλειά της; Έμαθε ότι ο φίλος της την απατάει; Ότι χρωστάει στην εφορία; Έχει τελοσπάντων μία συναισθηματική έκρηξη;

Κάπως έτσι ξεκινάει ένα crying alert σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις την ορολογία. Πρόκειται για το τηλεφώνημα μιας δυσάρεστης είδησης που συνήθως είναι ερωτικής φύσεως και περιλαμβάνει κλάματα και λυγμούς. Έπειτα από αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν σημαίνει συναγερμός. Ο άνθρωπος που λαμβάνει την κλήση οφείλει στον εαυτό του και τη φίλη του να οργανώσει εκείνη τη στιγμή μία σωστή βραδιά παρηγοριάς. Μια βραδιά που θα κάνει τον άνθρωπο που έκλαιγε να νιώσει τουλάχιστον για λίγες ώρες ζεστασιά και θαλπωρή. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα βήματα για να στήσεις το σκηνικό που πρέπει.

Βήμα 1ο: Ορίζεις τόπο συνάντησης. Προφανώς θα είναι κάποιο ελεύθερο σπίτι χωρίς παιδιά, συζύγους ή γονείς και συγγενείς ώστε το πρόσωπο που αντιμετωπίζει το συμβάν να μπορεί να κλάψει με την ησυχία του και να ξεδώσει. Δεν θέλεις να βγείτε σε κάποιο καφέ και να κοιτούν παράξενα τη φίλη σου, ούτε να τη λογοκρίνει κανείς.

Βήμα 2ο: Ενημερώνεις τις κολλητές ή τους κολλητούς σας για το κατεπείγον του συμβάντος και απαιτείς να είναι όλοι στον τόπο συνάντησης με το χαμόγελο στα χείλη.

Βήμα 3ο: Αγοράζεις προμήθειες. Ή το λεγόμενο φαγητό παρηγοριάς που τελικά μόνο φαγητό δεν είναι καθώς μιλάμε για όλα εκείνα τα σνακ που μπορείς να βρεις σε ένα ψιλικατζίδικο. Coca-cola, πατατάκια, γαριδάκια, παγωτό με γεύση φυστικοβούτυρο και σοκοφρέτες. Αν προλαβαίνεις, αγοράζεις μερικά burger ή έναν κουβά με τηγανιτά μπουτάκια κοτόπουλο.

Βήμα 4ο: Η ώρα της συνάντησης είναι η πιο κρίσιμη. Αφού την αφήσετε να κλάψει στον ώμο σας, συζητάτε το πρόβλημα, προτείνετε λύσεις, της λέτε ασυναρτησίες για να γελάσει και γενικώς έχετε όλη την προσοχή σας πάνω της.

Βήμα 5ο: Το θέμα κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνετε τη φίλη σας να μη σκέφτεται το πρόβλημά της. Έχεις προμηθευτεί μία εγγυημένα καλή ταινία, κατά προτίμηση θρίλερ ή κωμωδία. Σε καμία περίπτωση μη διαλέξεις συναισθηματική κομεντί εφόσον το συμβάν είναι ερωτικού περιεχομένου.

 Η φίλη σου μπορεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς να σας αγριοκοιτάει αλλά θα θυμάται για πάντα ότι εκείνη την μέρα υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που «σήμαναν τον συναγερμό» για εκείνη.