6 τροφές που τον Ιούνιο είναι πιο νόστιμες από ποτέ

Δες τι να ψωνίσεις αυτό το μήνα από το μανάβη της γειτονιάς σου.
6 τροφές που τον Ιούνιο είναι πιο νόστιμες από ποτέ



Το καλοκαιράκι ήρθε για τα καλά! Το μαρτυρούν οι υψηλές θερμoκρασίες, ο ήλιος, τα καλοκαιρινά, χρωματιστά σου ρούχα, οι γεμάτες παραλίες αλλά και το ψυγείο σου! Που είναι γεμάτο από φρούτα και λαχανικά της εποχής. Ήξερες όμως ότι κάποιες τροφές είναι πιο νόστιμες τον Ιούνιο από οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου; Κι ας τις βρίσκουμε, κάποιες, ακόμα και το χειμώνα. Δες ποιες είναι αυτές :

Φράουλες: Μπορεί να τις προμηθεύεσαι ήδη από το Μάιο, αλλά τις  καλύτερες και πιο γευστικές  θα τις βρεις τώρα. Να αγοράσεις σίγουρα, γιατί είναι ένα τέλειο φρούτο που μπορείς να το φας  ανάμεσα στα γεύματα ή για βραδινό.  Μπορείς όμως να φτιάξεις και δροσερά γλυκά, χυμούς και γρανίτες!

Σπαράγγια:  Στις αρχές του καλοκαιριού τα σπαράγγια είναι πιο παχιά και τραγανά, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο, που βρίσκουμε συνήθως λεπτά. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσεις και να τα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου, αλλά και να τα συμπεριλάβεις στις καλοκαιρινές, δροσερές σαλάτες σου.

Μπιζέλια: Είναι νόστιμα και κατεψυγμένα, αλλά δε συγκρίνονται με τα φρέσκα μπιζέλια που θα βρεις αυτή την εποχή. Το λαμπερό, πράσινο χρώμα τους, μαρτυράει τη φρεσκάδα τους και ο Ιούνιος, είναι ο ιδανικός μήνας για να τα προμηθευτείς από το μανάβη σου.

Ροδάκινα: Από τα πιο αγαπημένα, καλοκαιρινά φρούτα. Τα ροδάκινα έχουν αρχίσει να γεμίζουν τους πάγκους των μανάβικων και αυτή την εποχή είναι τόσο ζουμερά και λαχταριστά. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ή μέσα στις σαλάτες σου.

Παντζάρια: Κι όμως, δεν έχουν μόνο το χειμώνα την τιμητική τους. Είναι πολύ γευστικά και νόστιμα και το καλοκαίρι. Αυτή την εποχή, λοιπόν, θα βρεις φρέσκα παντζάρια που έχουν μια διαφορετική υφή, σε σχέση με εκείνα που αγόραζες το χειμώνα.Πρόσθεσέ τα στη σαλάτα σου για τέλεια γεύση.

Σκόρδο: Αυτή είναι η εποχή του πράσινου σκόρδου. Η γεύση που θα δώσει στα φαγητά σου θα είναι τέλεια.

Τα συμπεριέλαβες στη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας ή ακόμα;