Ποιες συνήθειες σαμποτάρουν την ευτυχία σου;

Ανακάλυψε ποιες είναι και άλλαξε τακτική!
Ποιες συνήθειες σαμποτάρουν την ευτυχία σου;



Το ξέρεις φυσικά ότι όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό σου! Ότι σκέφτεσαι...γίνεται. Ότι θέλεις ..είσαι! Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε επηρεάσει αρνητικά και να σου μειώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση! Αρκεί εσύ να μην πιστεύεις στον εαυτό σου και η “ζημιά” θα γίνει! Αρκούν οι ανασφάλειες σου, κάποια κολλήματα, εμμονές που μπορεί να έχεις για να μπλοκάρουν τα θετικά συναισθήματά σου! Γίνεσαι θύμα του ίδιου σου του εαυτού. Για ποιο λόγο; Γιατί δεν πιστεύεις στον εαυτό σου; Πως περιμένεις οι άλλοι να πιστέψουν και να στηριχτούν σε εσένα αν εσύ η ίδια μειώνεις την προσωπικότητά σου; Ερωτήσεις παγίδες! Πάρε το χρόνο σου και σκέψου! 

Ωστόσο ακολουθούν 3 βασικές συνήθειες που μπλοκάρουν τη θετική σου ενέργεια!

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό σου και καμιά φορά είσαι πιο σκληρή από τι πρέπει μαζί του; Σίγουρα έχεις πέσει σε αυτή τη παγίδα. Είτε είσαι τελειομανής είτε όχι, αναμφίβολα, έχεις ασκήσει κριτική στον εαυτό σου για κάτι που έχεις κάνει λάθος ή για κάποιον στόχο που δεν υλοποίησες! Όμως δεν γίνεται να τα κάνεις όλα τέλεια και φυσικά δεν γίνεται να πετυχαίνεις ότι στόχο βάζεις με τη μία. Άλλωστε αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως αν δεν αποτύχεις δεν θα μάθεις πως θα φτάσεις στην επιτυχία. Γι΄αυτό μην πτοείσαι, be positive, δούλεψε σκληρά και σίγουρα θα πετύχεις ότι βάλεις στο μυαλό σου!

Ο χειρότερος εχθρός να ξέρεις είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Εσύ σαμποτάρεις την ευτυχία σου. Λες στον εαυτό σου όλα αυτά τα αρνητικά πράγματα που ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σου. Μπορεί να πιστεύεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Όμως δεν είναι έτσι και το ξέρεις. Το γεγονός ότι μπορεί να είχες κάποιες αποτυχίες στη ζωή σου δεν σημαίνει πως δεν είσαι ικανή. Χίλιοι λόγοι μπορούν να δικαιολογήσουν ένα λάθος σου ~> απειρία, ανωριμότητα, επιπολαιότητα! Μην αγνοείς τις δυνατότητες και τις ικανότητες που έχεις!

Γιατί όποτε κάνεις έναν εσωτερικό διάλογο είσαι τόσο αρνητική; Αντί να εμψυχώνεις τον εαυτό σου και να τον γεμίζεις με θετική ενέργεια τον ρίχνεις ψυχολογικά; Αν δεν μπορείς εσύ να ανεβάσεις το ηθικό σου ποιος θα το κάνει; Απλά θυμήσου πόσο μοναδική, ξεχωριστή, έξυπνη και ταλαντούχα είσαι! Αυτή πρέπει να είναι η φωνή της λογικής σου!

Tips (για να νιώσεις καλύτερα)!
#1 Όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι με άτομα που σε αγαπούν και μπορούν να σε εμψυχώσουν και να σε ανεβάσουν! Μην απομονώνεσαι! Άφησε τους φίλους σου να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνεις εσύ!

#2 Nα κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά. Είναι απαραίτητο για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου!

#3 Να τρως υγιεινά και να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον ένα 20λεπτο την ημέρα! Θα σε ανανεώσει, θα σε τονώσει, θα ανακτήσεις αυτοπεποίθηση και θα έχεις full ενέργεια!

#4 Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου. Αν έχεις πληγώσει κάποιον τότε ζήτα συγχώρεση.

Πόσο έξυπνη είσαι τελικά;