Επιχείρηση σκούπα: Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίσεις!

Ξεκίνα αμέσως!
Επιχείρηση σκούπα: Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίσεις!



Τα μικρόβια βρίσκονται παντού όσο συχνά και αν καθαρίζεις. Ακόμα και κάθε μέρα να βάζεις σκούπα, να ξεσκονίζεις, να πλένεις.. τα μικρόβια κάνουν την εμφάνιση τους πάλι! Υπάρχουν πολλά μέρη που δεν ξεχνάς να καθαρίσεις ή που δεν ξέρεις πως πρέπει να το κάνεις γιατί δεν φαντάζεσαι τι εστία μικροβίων είναι. 
Παρακάτω βρίσκονται 7 σημεία που πρέπει από εδώ και πέρα να αρχίσεις να δίνεις την ίδια προσοχή με όλα τα υπόλοιπα! 

1. Kάτω από το κρεβάτι
Συνήθως είναι ένα μέρος που ξεχνάς να καθαρίσεις ή που βαριέσαι, για να λέμε και την αλήθεια! Όμως είναι ένα μέρος που μαζεύει σκόνη! Γι΄αυτό δώσε βάση σε αυτό το σημείο και την επόμενη φορά που θα το καθαρίσεις μην το κάνεις πρόχειρα και γρήγορα. 

2. Προσωπικά αντικείμενα: Κινητά, κλειδιά, control τηλεόρασης
Τα αντικείμενα αυτά τα χρησιμοποιείς πιο πολύ από όλα. Τα έχεις συνεχώς στα χέρια σου, τα ακουμπάς παντού και έχουν τα περισσότερα μικρόβια. 
Πως θα τα καθαρίσεις; Βάλε λίγο οινόπνευμα σε λίγο βαμβάκι και καθάρισε τα εξονυχιστικά.

3. Τα πόμολα από τις πόρτες, διακόπτες
Είναι επίσης περιοχές που ακουμπάει ο καθένας πιο πολύ και δεν καθαρίζονται συχνά. Επίσης αποτελεί εστία μολύνσεων γι΄αυτό και είναι απαραίτητο να καθαρίζεται συχνά. 

4. Τα (διάσπαρτα)μαξιλάρια στο καναπέ, κρεβάτι κ.τ.λ.
Όσο συχνά πλένεις τα μαξιλάρια του κρεβατιού σου έτσι πρέπει να πλένεις και τα διάφορα μαξιλάρια που έχεις από εδώ και από εκεί στο σπίτι σου. 

5. Τον κάδο απορριμμάτων στη κουζίνα σου
Ο κάδος σου είναι πιθανό να μυρίζει άσχημα ακόμα και όταν πετάς τα σκουπίδια και είναι λογικό διότι η μυρωδιά από τα φαγητά μένει εκεί μέσα. 

6. Τη θήκη της οδοντόβουρτσας
Σκέψου ότι 24/7 η οδοντόβουρτσα σου μένει στη θήκη αυτή. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το NSF International κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θήκη αυτή έχει τα περισσότερα μικρόβια. Και πρέπει να δώσεις βάση σε αυτό το σημείο διότι εκεί αφήνεις την οδοντόβουρτσα σου που πλένεις τα δόντια σου τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.

7. Τα γλαστράκια των λουλουδιών
Μπορεί να νομίζεις ότι αν ποτίζεις απλά το φυτό σου είναι το μόνο που έχεις να κάνεις αλλά δεν είναι έτσι. Διότι γύρω γύρω η γλάστρα γεμίζει μικρόβια και σκόνη. 

Beer Time! 10 χρήσεις της μπύρας που δεν είχες φανταστεί