Μήπως είσαι αυτοκαταστροφική; Κάνε το τεστ!

Αν κάνεις τα παρακάτω, είσαι σίγουρα!
Μήπως είσαι αυτοκαταστροφική; Κάνε το τεστ!Πόσο συχνά χαμογελάς; Νιώθεις σαν κάποιος να σου έκλεψε το γέλιο τελευταία; Μήπως δεν είσαι πια το χαρούμενο κορίτσι που ήσουν κάποτε; Μελαγχολείς συχνά; Τα βάζεις με τον εαυτό σου; Νευριάζεις εύκολα; Βαριέσαι; Νιώθεις ότι τίποτα δεν σε ικανοποιεί απόλυτα; Αισθάνεσαι κενή; Μήπως είσαι αυτοκαταστροφική; Έχεις σκεφτεί ότι με τον τρόπο σου και χωρίς απαραίτητα να το θες και να το αντιλαμβάνεσαι καταστρέφεις τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου και τον ίδιο σου τον εαυτό; Αν κάτι από τα παρακάτω σου θυμίσει τον εαυτό σου, τότε πρέπει να αλλάξεις ρότα, σκέψεις, συνήθειες και μυαλό!

 • Δεν αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Δεν κάνεις ποτέ αυτοκριτική, δεν σκέφτεσαι τι θες, τι σου λείπει για να είσαι χαρούμενη, τι πρέπει να αλλάξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Κι αυτή είναι η αρχή των πάντων. Μήπως είναι καιρός να συστηθείτε;

 

 • Δεν είσαι αφοσιωμένη στον συνομιλητή σου. Σπάνια είσαι συγκεντρωμένη σε συζητήσεις ή σε πράγματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Πράγμα που είναι καταστροφικό για οποιαδήποτε σχέση, φιλική, ερωτική ή επαγγελματική. Κανείς δε θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο που δεν ξέρει να ακούει, ή κάποιον που δεν μπορεί να παράγει έργο σωστά, γιατί αδυνατεί να συγκεντρωθεί και συνεχώς αφαιρείται.

 

 • Βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα για όλα. Με αποτέλεσμα, πολλές φορές να κρίνεις σκληρά και άδικα ανθρώπους ή να εγκαταλείπεις πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα, τη δουλειά σου, τη σταδιοδρομία σου, μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις υπομονή κι ενδιαφέρεσαι μόνο για το αποτέλεσμα. Δεν σε νοιάζει το ταξίδι, παρά μόνο ο προορισμός.

 

 • Προσαρμόζεις τον χαρακτήρα σου ανάλογα με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Θέλεις να αρέσεις σε όλους, φοβάσαι την απόρριψη, γι’ αυτό ξεχνάς ποια είσαι πραγματικά και προσαρμόζεσαι ανάλογα στο περιβάλλον, σαν χαμαιλέων. Σταμάτα να φοβάσαι την απόρριψη. Δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους. Ούτε εμάς μας αρέσουν όλοι, άλλωστε.

 

 • Κάθε σχέση σου, σου φαίνεται λίγη. Γιατί δεν πλησιάζει το ιδανικό που έχεις στο μυαλό σου. Κανείς, ποτέ δεν σε ικανοποιεί. Κάτι πάντα κάτι σε χαλάει. Δεν μπορείς και δεν θέλεις να συμβιβαστείς με τίποτα. Δεν κάνεις καμία υποχώρηση. Σο τέλος θα μείνεις μόνη σου.

 

 • Συγκρίνεις τον εαυτό σου συνεχώς με τους γύρω σου και δημιουργείς έναν πόλεμο μέσα σου στον οποίο συνεχώς χάνεις. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Είσαι μοναδική, δεν υπάρχει καμία σαν εσένα και αυτό πρέπει να σε γεμίζει χαρά. Δεν έχεις κανένα λόγο να προσπαθείς να μοιάσεις σε άλλους.

 

 • Μένεις σε μια σχέση που δεν περνάς καλά. Επιμένεις να είσαι με έναν άνθρωπο που δεν σε σέβεται και που αδυνατεί να σε κάνει ευτυχισμένη. Αντί να τον αφήσεις, προσπαθείς να αλλάξεις για να του αρέσεις. Τελικά γίνεσαι όλο και πιο δυστυχισμένη.

 

 • Αδιαφορείς για την υγεία σου. Καπνίζεις, τρως ανθυγιεινά, δεν κοιμάσαι αρκετά, δεν πίνεις πολύ νερό. Ξεκίνα να φροντίζεις λίγο τον εαυτό σου!

 

 • Αποφεύγεις να μιλήσεις στο τηλέφωνο και επικοινωνείς μόνο με μηνύματα. Εκτός από ανωριμότητα, δηλώνει και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

 

 • Επαναλαμβάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη. Δε μαθαίνεις. Δε διορθώνεσαι.

 

 • Κουτσομπολεύεις συνεχώς τους άλλους. Ασχολείσαι με τις ζωές τρίτων. Τι κάνουν ,τι είπαν, με ποιον είναι. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι μίζεροι και δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον στη ζωή τους. Get a life!

 

 • Λες συχνά ψέματα γιατί σε βολεύουν! Ή  γιατί θέλεις να τραβήξεις την προσοχή. Και δε ζητάς συγνώμη. Ποτέ!