Όσα πρέπει να κάνεις πριν το dinner party των γενεθλίων σου

Για να "ψήσεις" τους καλεσμένους σου να έρθουν χωρίς δεύτερη σκέψη
Όσα πρέπει να κάνεις πριν το dinner party των γενεθλίων σου



Έχεις τα γενέθλιά σου, μπαίνει ο Αύγουστος, πολλοί έχουν φύγει για διακοπές, αλλά εσύ είσαι ακόμα πίσω, την παρτάρα που ήθελες, δεν μπορείς πια να την κάνεις (ο κόσμος λείπει και τα χρήματα από την τσέπη σου το ίδιο), οπότε αποφάσισες να κάνεις ένα απλό dinner party. Το οποίο βέβαια μπορείς να "απογειώσεις" με τη φαντασία και το γούστο σου.

Στείλε πρόσκληση με email
Αν σε ρωτήσει ο κολλητός σου (που τυχαίνει να είναι και γραφίστας) τι δώρο θες για τα γενέθλια σου, ζήτα να σου σχεδιάσει μια ωραία πρόσκληση για να την προωθήσεις στο email των καλεσμένων σου.

Κάνε σωστό υπολογισμό των ποτών
Ούτε να ξεμείνεις (μέγα λάθος), ούτε να σου περισσέψουν και να έχεις δώσει ένα κάρο λεφτά για ποτά που δεν θα πιεις. Λοιπόν ο υπολογισμός έχει ως εξής:
Έστω ότι οι καλεσμένοι σου θα είναι 8. Έστω ότι καταναλώνουν 2 ποτά την ώρα. Έστω ότι θα μείνουν 3 ώρες.
8x2x3= 48 ποτά

Κι αν ένα μπουκάλι βγάζει περίπου 5 ποτήρια, υπολόγισε.

Αγόρασε λουλούδια
Βγάλε και τα ξεχασμένα βάζα από τα ντουλάπια και χρησιμοποίησε τα. Για να δώσεις χρώμα και μυρωδιές στο σπίτι σου.

Welcome drink
Μια σπιτική, παγωμένη λεμονάδα είναι ό,τι πρέπει για να δροσίσεις τους καλούς σου φίλους που σε τίμησαν με την παρουσία τους.

Γράψε το μενού σε χάρτινη σακούλα μανάβικου
Και ακούμπα το πάνω στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σου στο ωραία στρωμένο τραπέζι. Να μην αναφέρουμε ότι η σακούλα θα είναι αχρησιμοποίητη. 

Μην ξεχάσεις το μπανιο
Ότι θα είναι καθαρό εξυπακούεται. Τοποθέτησε επίσης πετσέτες διπλωμένες "βαρελάκια" δίπλα στον νιπτήρα. Μια για τον καθένα. 

Κάνε το bar, self service
Δεν θα κυνηγάς από πίσω κάθε καλεσμένο σου. Θα έχεις στήσει τα ποτά σου σε ένα σημείο και όποιος θέλει θα σερβίρεται μόνος του. Φρόντισε μόνο να ανανεώνεις συχνά τον πάγο.

Δες εδώ μια πολύ ωραία συνταγή για σπιτική λεμονάδα και εδώ πως θα πετύχεις το πιο νόστιμο ψάρι με λαχανικά και πουρέ.