Κάνεις τη δουλειά που αγαπάς; Κάνε το τεστ!

Είσαι ευτυχισμένη με τη δουλειά που κάνεις, ή μήπως όχι;
Κάνεις τη δουλειά που αγαπάς; Κάνε το τεστ!



«Βρες μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις για το υπόλοιπο της ζωής σου», διάβασα κάπου και ομολογώ πως αυτή η φράση μου έχει μείνει. Θεωρώ πως είναι ευλογία και πραγματική ευτυχία να ασχολείσαι επαγγελματικά με κάτι που σε κάνει χαρούμενη και δημιουργική. Κάτι τέτοιο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι η δουλειά σου είναι εύκολη. Μπορεί να κάνεις την πιο απαιτητική εργασία, αν όμως είσαι ερωτευμένη με αυτή, όσο δύσκολη και να είναι, εσύ βρίσκεις πάντα κάτι σε εκείνη που σε ελκύει, σε εξιτάρει και σε παθιάζει ακόμα περισσότερο. Η κατάσταση αυτή, θυμίζει λίγο τις ερωτικές σχέσεις. Όσο μια σχέση είναι στην αρχή της, όλα φαίνονται καλά και όμορφα. Όσο όμως παλιώνει, τη βαριέσαι. Το ίδιο, μπορεί να συμβεί και με τη δουλειά σου.

Πόσο ερωτευμένη είσαι με τη δουλειά σου; Αυτά είναι τα σημάδια του δείχνουν ότι ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς:

#1 Απασχολείσαι πάντα με κάτι

Η λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις, δεν τελειώνει ποτέ. Αντίθετα, όσο περνάει η ημέρα, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Κι όμως, αντί αυτό να σε γονατίζει και να σε κάνει να πελαγώνεις, σε πορώνει ακόμα περισσότερο. Είναι σαν να έχεις βάλει στοίχημα με τον εαυτό σου, να εκμεταλλεύεσαι τις ώρες που εργάζεσαι στο έπακρο, γι’ αυτό και δεν σταματάς ποτέ να φέρνεις εις πέρας υποχρεώσεις. Δεν είσαι αναβλητική και σπάνια αφήνεις πράγματα για την επόμενη ημέρα. Πού βρίσκεις αυτή τη δύναμη και την αντοχή; Μάλλον κάνεις κάτι που σου αρέσει...

#2 Δε ξεχνάς ποτέ το στόχο και το όραμά σου

Υπάρχουν φορές που η δουλειά γίνεται αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Όσο και να σου αρέσει αυτό που κάνεις, κάποια στιγμή θα νιώσεις κουρασμένη, ή ότι πνίγεσαι. Άνθρωπος είσαι! Όμως, κάτι τέτοιες στιγμές, φέρνεις στο μυαλό σου το όραμα που έχεις, θυμάσαι πώς επιθυμείς να δεις τον εαυτό σου μέσα από τη δουλειά σου σε λίγο καιρό κι αυτό σου δίνει τρομερή ενέργεια και δύναμη να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία.

#3 Είσαι τελειομανής

Θέλεις να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντα βλέπεις περιθώρια βελτίωσης, σε ό,τι κι αν κάνεις. Σου αρέσει το τέλειο και το επιδιώκεις. Αφιερώνεις χρόνο για να δεις το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί και δεν επικεντρώνεσαι απλά και μόνο στο να ολοκληρώσεις τη δουλειά σου, ακόμα και με μέτριο αποτέλεσμα. Αυτό μαρτυρά ότι ασχολείσαι με κάτι που σε ενδιαφέρει και αγαπάς.

#4 Μιλάς για τη δουλειά σου, ακόμα και τις ώρες που δεν εργάζεσαι

Αν συζητάς με τους φίλους και την οικογένειά σου για τη δουλειά σου και αυτή η συζήτηση σου είναι ευχάριστη και σε ξεκουράζει, τότε αναμφίβολα κάνεις κάτι που σου αρέσει. Αν φυσικά, κάθε φορά που μιλάς για την εργασία σου παραπονιέσαι και γκρινιάζεις, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

#5 Δεν στεναχωριέσαι κάθε φορά που έρχεται η Δευτέρα

Κάθε ημέρα της εβδομάδας, έχει και τη δική της σημασία για εκείνους που δεν περνούν και τόσο καλά στη δουλειά τους. Η Δευτέρα, είναι η χειρότερη ημέρα, γιατί σηματοδοτεί την αρχή μιας δύσκολης εβδομάδας. Η Τετάρτη, είναι μια μικρή παρηγοριά, γιατί έχεις αισίως φτάσει στη μέση και η Παρασκευή, η αγαπημένη ημέρα όλων, διότι πλησιάζει το Σαββατοκύριακο. Αν αγαπάς πολύ τη δουλειά σου, δεν σε ενδιαφέρει τόσο τι μέρα είναι και ούτε τα βάφεις μαύρα από την Κυριακή το βράδυ για την εβδομάδα που ξεκινάει.

Λοιπόν, είσαι ερωτευμένη με τη δουλειά σου, ή θα τα παρατούσες αύριο κιόλας, αν ήταν δυνατόν;