6 Βeauty tricks που τελικά είναι μύθοι!

Ευτυχώς δεν ισχύουν τελικά!
6 Βeauty tricks που τελικά είναι μύθοι!



Eπειδή όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως είμαστε beauty junkies κάτι τέτοια θέματα μας τραβάνε την προσοχή αμέσως και αποθηκεύουμε τις πληροφορίες στο beauty ιστορικό μας. Γι΄αυτό και στο παρακάτω άρθρο θα καταρρίψουμε κάποιους μύθους ομορφιάς που πιστεύαμε και τηρούσαμε για χρόνια και τελικά κατέληξαν να είναι αβάσιμες ανησυχίες! 

Μύθος 1: Όταν κάθεσαι σταυροπόδι δημιουργούνται "αράχνες" στα πόδια (ευρυαγγείες).

Αλήθεια: Τα αγγεία "σπάνε" για άλλους λόγους όπως: κληρονομικότητα, ορθοστασία, κάπνισμα και παχυσαρκία. Γι' αυτό κάνε σταυροπόδι ελεύθερα!

Μύθος 2: Το ξύρισμα δημιουργεί πυκνότερη τριχοφυΐα.

Αλήθεια: Το ξύρισμα δεν επηρεάζει την "συμπεριφορά" της ρίζας της τρίχας. Οι λόγοι που δημιουργούν πυκνότερη τριχοφυΐα είναι άλλοι όπως: ορμονικοί, διατροφή, κληρονομικότητα κ.α.

Μύθος 3: Αν αφαιρέσεις μια άσπρη τρίχα από το κεφάλι σου θα φυτρώσουν στη θέση της δυο άλλες.

Αλήθεια: Αυτός ο μύθος έχει τις ρίζες του από πολύ παλιά. Μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και είναι κάτι που δεν ισχύει. Αν αφαιρέσεις μια άσπρη τρίχα δεν θα εμφανιστούν δύο άλλες στη θέση της έτσι μαγικά! Γι΄αυτό μην ανησυχείς αν καταλάθος τράβηξες μια τρίχα...απλά θα ξαναβγεί η ίδια, όπως γίνεται και με τις άλλες τρίχες!

Μύθος 4: Μόνο οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση.

Αλήθεια: Λιπαρές, ξηρές και μεικτές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση. Όσο παράλογο και αν σου ακούγεται ότι μια λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση τόσο σημαντικό είναι. Διότι όταν η επιδερμίδα δεν ενυδατώνεται όπως πρέπει είναι πιο πιθανό να βγάλει σπυράκια.

Μύθος 5: Η οδοντόκρεμα είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή.

Αλήθεια: Το να βάζεις μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε κάποια σπυράκια, πριν κοιμηθείς, είναι super αποτελεσματικό! Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν θεραπεία για την ακμή. Διότι το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει κοκκινίλα και περαιτέρω ευαισθησία.

Μύθος 6: Δεν χρειάζεται να φοράς αντηλιακό όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος.

Αλήθεια: Το έχεις ακούσει χίλιες και μια φορές ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό σχεδόν 24/7. Γι΄αυτό μην κάνεις περιορισμούς και φόρα αντηλιακό με ή χωρίς ήλιο. Ακόμα και αν δεν έχει ήλιο, οι ακτίνες του μπορεί να σου προκαλέσουν ζημιά. Σύμφωνα μάλιστα με το Skin Cancer Foundation, πάνω από το 80% από τις ακτίνες του ηλίου περνούν μέσα από τα σύννεφα.

Τα πιο έξυπνα beauty hacks που θα αλλάξουν την ρουτίνα ομορφιάς σου