Shopping rules: Τι να αποφύγεις και τι να προσέξεις για να μην ξεμείνεις

Ποιος θέλει να γίνει οικονόμος;
Shopping rules: Τι να αποφύγεις και τι να προσέξεις για να μην ξεμείνεις



Το να ψωνίζεις ότι και όποτε θέλεις είναι απλά τέλειο! Όμως ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα γιατί δεν είμαστε οι πρωταγωνίστριες του sex and the city αλλά ούτε και του Gossip girl! Αν είσαι shopaholic μην ανησυχείς υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να καταφέρεις να ελέγξεις την καταναλωτική σου μανία και να μην ξεμείνεις!

Rule 1#
Φτιάξε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα που πρέπει να πάρεις και μείνε πιστή σε αυτό. 

Rule 2# 
Ανάγκη Vs Επιθυμία

Όταν πας για ψώνια προσπάθησε να αποφύγεις τις αυθόρμητες σκέψεις. Ξέρεις...είναι αυτό που πας να πάρεις κάτι συγκεκριμένο και όλο και κάτι 'πιάνει' το μάτι σου και θέλεις να το πάρεις...και έτσι απλά χωρίς να το καταλάβεις βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού! 
Αλλά εκείνη τη στιγμή είναι που πρέπει να κάνεις επίκληση στη λογική και να αναρωτηθείς...Χρειάζεσαι πραγματικά να αγοράσεις αυτό που είδες; Το έχεις ανάγκη ή απλά θα ικανοποιήσει την υπερκαταναλωτική μανία και ανάγκη;

Rule 3#
Να έχεις πάνω σου μόνο μετρητά!
Όταν πας για ψώνια ένα πράγμα είναι guarantee ~> να έχεις πάνω σου μόνο μετρητά και επουδενί να έχεις στο πορτοφόλι σου κάρτες (μισθοδοσίας ή πιστωτική). 
Θα σκεφτείς έξυπνα ~> θα έχεις στο πορτοφόλι σου μόνο όσα μετρητά χρειάζεσαι για να αγοράσεις αυτά που πρέπει.

Rule 4#
Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από το τι ξοδεύουν οι φίλοι σου. 
Εσύ πρέπει να μείνεις πιστή στο δικό σου bugdet και ανάγκες. Κάνε ένα πλάνο ενός μήνα και γράψε σε ένα ημερολόγιο τα έξοδα που έχεις να κάνεις και να δεις τι σου περισσεύει για να δεις τι σε παίρνει να ξοδέψεις.

Rule 5# 
Προσπάθησε κάθε μήνα να βάζεις λίγα λεφτά στην άκρη. Πάρε έναν κουμπαρά που δεν έχει κρυφό άνοιγμα και βάζε ότι μπορείς. Πρέπει να έχεις ένα ποσό πάντα στην άκρη για οτιδήποτε απρόσμενο σου τύχει...(Μπορεί να είναι ένα απρόσμενο και ακαταμάχητο ζευγάρι παπούτσια. Lol!)

Δες εδώ πως θα κάνεις οικονομικές last minute διακοπές αν ξέμεινες!