Μυστικά ομορφιάς: Ξέρεις τι είναι το ροδόνερο και τι κάνει στην επιδερμίδα σου;

Θα το αγαπήσεις με την πρώτη δοκιμή...
Μυστικά ομορφιάς: Ξέρεις τι είναι το ροδόνερο και τι κάνει στην επιδερμίδα σου;



Το τριαντάφυλλο είναι σύμβολο ομορφιάς. Πώς θα μπορούσε λοιπον κάτι που βασίζεται σε αυτό να μην είναι τρομερά οφέλιμο για το δέρμα σου και να μην το κάνει ακόμα πιο όμορφο και νεανικό; Αναφέρομαι στο ροδόνερο, το οποίο είναι ένα φυσικό παρασκεύασμα ομορφιάς που δημιουργείται από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα και έχει τρομερές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα σου! Το θαυματουργό αυτό υγρό έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση, βοηθάει το δέρμα να ενυδατωθεί και την επιδερμίδα σου να γίνει πιο μαλακή και καθαρή από ποτέ.  

Δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Μπορείς να το βρεις σε μορφή spray, ως τονωτική λοσιόν, σαν ενυδατική κρέμα, σε ξεβαφτικές λοσιόν και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, καθώς και σε μάσκες προσώπου. Το ροδόνερο και οι ευεργετικές του ιδιότητες, είναι γνωστά από την αρχαιότητα και πιο συγκεκριμένα, από την αρχαία Αίγυπτο.

Το ροδόνερο συνίσταται σε ευαίσθητα δέρματα και σε εκείνα που παρουσιάζουν ακμή, γιατί αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα. Οι βιταμίνες A και C, καθώς και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτό, μπορούν επίσης να επαναφέρουν το καμμένο από τον ήλιο δέρμα και να ενυδατώσουν τα ξηρά σημεία του. Μιας και η ακμή δημιουργείται από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι η χρήση του ροδόνερου στο πρόσωπό σου.

Πέρα από τα θεαματικά αποτελέσματα που θα δεις, μόλις το δοκιμάσεις θα ξετρελαθείς και με την ευχάριστη μυρωδιά του και την αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει στο δέρμα σου. Αμέσως θα νιώσεις πιο αναζωογονημένη, πιο φρέσκια και η διάθεσή σου θα φτιάξει στο λεπτό. Άλλωστε, αυτό δε συμβαίνει και όταν μυρίσεις ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα; Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου το πρωί, αλλά και όταν νώθεις κουρασμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ψέκασε με ροδόνερο το πρόσωπό σου και θα τονώσεις αμέσως της διάθεση και την ψυχολογία σου. Γι’ αυτό, φρόντισε να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου ένα spray με ροδόνερο. (Μπορείς να το ψεκάσεις και πάνω από το make- up σου!)

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά, πριν αγοράσεις ένα οποιοδήποτε προϊόν με ροδόνερο. Όσο κι αν το ροδόνερο κάνει καλό στο δέρμα σου, αν στο προϊόν περιέχονται συνθετικά αρώματα ή αλκοόλ, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα. Για να αποφύγεις κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση στην επιδερμίδα σου, να είσαι πολύ προσεκτική με τα προϊόντα ομορφιάς που αγοράζεις και να μην ξεχνάς να τοποθετείς μόνο μια μικρή ποσότητα στην αρχή, σε ένα σημείο του δέρματος, για να ελέγξεις αν σου προκαλεί κάποιο ερεθισμό ή αλλεργία.

Πηγή φωτογραφιών: www.huffingtonpost.com

Φτιάξε το πιο θεαματικό φυσικό peeling προσώπου με 2 υλικά!