Έτσι θα έχεις μια υπέροχη ημέρα από το πρωί ως το βράδυ!

Οι συνήθειες που θα βελτιώσουν τη ζωή και τη διάθεσή σου.
Έτσι θα έχεις μια υπέροχη ημέρα από το πρωί ως το βράδυ!



Η καθημερινότητά σου είναι σκληρή, απαιτητική και γεμάτη από υποχρεώσεις, που αφορούν τη δουλειά και την οικογένεια. Ο χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου είναι αναγκαστικά λίγος, γι’ αυτό και πρέπει να είναι ουσιαστικός. Γιατί είναι σημαντικό να τα φέρνεις όλα εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είσαι η τέλεια φίλη, μητέρα, σύντροφος, επαγγελματίας, αλλά μέσα σε όλα αυτά έχεις να προσέξεις και κάποιον που συχνά αμελείς: τον εαυτό σου! Με αυτά τα μικρά μυστικά θα βελτιώσεις τη ζωή σου, τη διάθεση και την υγεία σου, θα ξεκινάς και θα κλείνεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο. Είσαι έτοιμη να τα υιοθετήσεις;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ

- Προσπάθησε να ξυπνάς την ίδια ώρα, κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία αν το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες, βάλε το ξυπνητήρι σου την ώρα που συνηθίζεις να ανοίγεια τα μάτια σου κάθε πρωί, ακόμα κι αν δυσκολευτείς να ξυπνήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα βάλεις ένα πρόγραμμα στη ζωή και το σώμα σου και θα δεις ότι θα λειτουργείς καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ναι, ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα!

- Φτιάξε ένα πράσινο κοκτέιλ για πρωινό. Βάλε μέσα ό,τι πράσινο λαχανικό σου αρέσει. Ξεκινώντας την ημέρα σου κάπως έτσι, βοηθάς το αίμα σου να πάρει οξυγόνο και το σώμα σου να αναζωογονηθεί. Αν προσθέσεις και κάποιο προβιοτικό μέσα, θα κάνεις καλό στο πεπτικό σου σύστημα και το στομάχι σου. Επίσης, θα βοηθήσεις στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και θα ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου.

- Άνοιξε πατζούρια και κουρτίνες και άφησε το φως του ήλιου να τρυπωσει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Βγες έξω, ακόμα και αν δεν έχεις δουλειά, κάνε έναν περίπατο στον ήλιο.

ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

- Φυσικά καφέ, γιατί χωρίς μια δόση καφεΐνης, πώς να ξεκινήσει η ημέρα; Αν είσαι λάτρης του καφέ, το γνωρίζεις καλά. Μια κούπα καφέ επιτρέπεται και κάνει καλό, αρκεί να μείνεις στη μία. Απόφυγε τον καφέ το απόγευμα, γιατί μπορεί να επηρεάσει τον βραδινό σου ύπνο. Προτίμησε ένα πράσινο τσάι, γύρω στις 4 το απόγευμα, που ο οργανισμός σου αρχίζει να κουράζεται και χρειάζεται ενέργεια.

- Σπόροι Chia, όπως είναι ο λιναρόσπορος, παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό και έχουν τεράστια διατροφική αξία και οφέλη για την σωματική και πνευματική σου υγεία. Εναλλακτικά, προτίμησε ένα πράσινο smoothie λαχανικών, ή μερικά βραστά αυγά με αβοκάντο. Η πρωτεΐνη που λαμβάνεις από τις τροφές αυτές, μαζί με τις βιταμίνες και τα υπόλοιπα στοιχεία που σου προσφέρουν, είναι το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σου.

- Κάνε λίγη γυμναστική, πριν πας στη δουλειά. Είναι προτιμότερο από το να πας γυμναστήριο το βράδυ, γιατί μπορεί η υπερένταση που νιώθεις μετά την άσκηση, να σε εμποδίσει να κοιμηθείς νωρίς.

- Το καλύτερο σνακ/δεκατιανό για το γραφείο σου είναι μισό αβοκάντο. Θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να βγάλεις την ημέρα στο γραφείο.

Extra tip: Πίνε τουλάχιστον 7 ποτήρια νερό την ημέρα. Είναι το πιο φθηνό αντιοξειδωτικό και πραγματικό δώρο για την υγεία σου.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

- Το καλύτερο μεσημεριανό είναι λίγο κρέας, κατά προτίμηση κοτόπουλο, συνοδευόμενο από μια πράσινη σαλάτα.

- Στις 4 το απόγευμα, είναι η καλύτερη ώρα για το απογευματινό σου σνακ. Προτίμησε ένα φρούτο, ή μερικά φουντούκια ή αμύγδαλα, ή έναν πράσινο φυσικό χυμό από φρούτα και λαχανικά της προτίμησής σου. Ένα μηλο την ημέρα, τον γιατρό το κάνει πέρα, θυμάσαι;Ισχύει!

Extra tip: Πάρε μια βιταμίνη B για έξτρα ενέργεια και για να αντιμετωπίσεις το άγχος και την κούραση που σου προκαλεί η δουλειά σου και οι διάφορες υποχρεώσεις της ημέρας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

- Μόλις γυρίσεις στο σπίτι σου, ετοίμασε το βραδινό σου γεύμα, που είναι καλό να περιέχει κάρι, ώστε να μην φας πολύ. Απόφυγε τα βαριά γεύματα το βράδυ, αν θες να κοιμηθείς καλά.

- Γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα σε προβληματίζουν και όσα ταλαιπωρούν το μυαλό σου, ώστε να μην τα σκεφτείς την ώρα που θα ακουμπήσεις στο μαξιλάρι σου και ξαγρυπνήσεις.

- Το κρεβάτι είναι για ύπνο! Γι’ αυτό όταν ξαπλώσεις το κορμί σου πάνω σε αυτό, θα κλείσεις το λάπτοπ, θα αφήσεις στην άκρη το κινητό σου και θα χαλαρώσεις, με τα μάτια κλειστά.

- Καλό είναι να κλείνεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές περίπου μία ώρα πριν ξαπλώσεις, ώστε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα όταν πας στο κρεβάτι σου. Αναφέρομαι στο λάπτοπ και το κινητό. Δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσεις, αλλά σταμάτα να ασχολείσαι με το ίντερνετ και το facebook σου λίγο πριν πας για ύπνο. Αύριο πάλι...

- Κάνε λίγες διατάσεις στο κορμί σου, ή λίγες ασκήσει yoga. Θα χαλαρώσουν τους μύες του κορμιού σου και θα απελευθερώσουν το σώμα σου από την ένταση της ημέρας.

- Αν σου αρέσει να πίνεις ένα ποτάκι για να χαλαρώσεις, πριν πας για ύπνο, κάντο, αλλά μόνο ένα! Ένα ποτηράκι κρασί είναι η καλύτερη επιλογή. Αν δεν πίνεις καθόλου αλκοόλ, ακόμα καλύτερα!

- Είναι καλύτερο να κοιμάσαι στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα και ο παραμικρός φωτισμός στο δωμάτιο, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου. Επίσης, απόφυγε της ακραίες θερμοκρασίες στο υπνοδωμάτιο.

Θέλεις να χάσεις βάρος; Οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συμβουλές από διατροφολόγους και προπονητές, είναι ΕΔΩ.