Οργάνωση σπιτιού: 30 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις τώρα!

Πέταξε ό,τι πιάνει περιττό χώρο στο σπίτι και βοήθησε το χώρο σου να ανασάνει!
Οργάνωση σπιτιού: 30 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις τώρα!



Σε κάθε σπίτι υπάρχουν περιττά αντικείμενα που βαραίνουν το χώρο, τον παραγεμίζουν, με αποτέλεσμα το σπίτι σου να δείχνει παραφορτωμένο και να μην έχεις συχνά διαθέσιμο χώρο για να φυλάξεις πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι. Ήρθε η στιγμή να βάλεις το σπίτι σου σε τάξη, να οργανώσεις καλύτερα τον προσωπικό σου χώρο, πετώντας τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια και που, για κάποιο άγνωστο λόγο, επιμένεις να τα φυλάς. Πάρε μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και ξεκινάμε!

#1 Κουτιά από συσκευές που φυλάς και σου πιάνουν χώρο, ή κούτες που δεν έχουν θέση στο σπίτι σου και τα ντουλάπια σου. Αν τις χρειάζεσαι, φύλαξέ τες στην αποθήκη, αλλιώς, ήρθε η ώρα να πάνε για ανακύκλωση.

#2 Make up και καλλυντικά που τα έχεις καιρό και το πιο πιθανό είναι να έχουν λήξει.

#3 Μισοτελειωμένα προϊόντα που φυλάς εδώ και καιρό και δεν χρησιμοποιείς πια.

#4 Περιοδικά κι εφημερίδες. (Εκτός από τα παλιά σου Down Town. Αυτά να τα οργανώσεις στη βιβλιοθήκη σου και να κάνεις χώρο και για τα καινούρια που έρχονται από Νοέμβρη!)

#5 Παλιά poster που έχεις πια ξεκρεμάσει από τους τοίχους του δωματίου σου (αν δεν το έχεις ακόμα κάνει, μάλλον ήρθε η ώρα) και παλιούς πίνακες που δεν σου αρέσουν πια!

#6 Ρούχα που σιχαίνεσαι και τα κρατάς χωρίς λόγο. Κάνε λίγο χώρο στην ντουλάπα σου!

#7 Τρύπιες κάλτσες, ή εκείνες που έχουν μείνει από καιρό χωρίς το ζευγάρι τους. Είναι γνωστό ότι το πλυντήριο τρώει κάλτσες.

#8 Λογαριασμούς, αποδείξεις και ό,τι χαρτιά έχεις εδώ και χρόνια, τα οποία πια δεν σου χρειάζονται.

#9 Ποτήρια και κούπες που δεν χρησιμοποιείς, που έχουν χιλιογρατζουνιστεί και χαλάσει και που τα κρύβεις στο πίσω- πίσω μέρος του ντουλαπιού σου.

#10 Βιβλία που δεν τα θέλεις πια, ή έχεις χιλιοδιαβάσει και δεν έχεις χώρο να τα φυλάξεις. Ευκαιρία να τα δωρίσεις σε κάποιον που θα τα αξιοποιήσει σωστά. Και αυτή την εγκυκλοπαίδεια που σου πιάνει τόσο χώρο στη βιβλιοθήκη, χωρίς λόγο.

#11 Παλια, γρατζουνισμένα CD και DVD, βιντεοκασέτες και γενικά ό,τι ξεπερασμένη τεχνολογία υπάρχει στο σπίτι σου που πια δεν χρησιμοποιείς.

#12 Παιχνίδια που έχεις βαρεθεί. Και αυτά τα αρκουδάκια που δεν σου λένε κάτι πια, δώστα σε ένα ορφανοτροφείο.

#13 Καταλόγους delivery από καταστήματα που δεν προτιμάς. Ή που πια έχουν κλείσει...

#14 Παλιές ευχετήριες κάρτες που δεν έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ώστε να τις φυλάς ακόμα, να πάνε στην ανακύκλωση παρακαλώ!

#15 Ληγμένα χάπια και φάρμακα που σίγουρα έχεις στο συρτάρι σου.

#16 Παλιά παπούτσια που δεν φοράς πια.

#17 Τρόφιμα από τα ντουλάπια σου που έχουν λήξει. Ξεκαθάρισε τα ντουλάπια της κουζίνας σου και ύστερα, κάνε το ίδιο και με το ψυγείο σου.

#18 Επιτραπέζια παιχνίδια που τους λείπουν κάρτες, πούλια και διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα πια να είναι άχρηστα.

#19 Κοσμήματα που δεν φοράς πια (όχι αυτά που έχουν μεγάλη αξία χρηματική και συναισθηματική).

#20 Τα μανό σου που έχουν πήξει.

#21 Διακοσμητικά του σπιτιού που δεν θέλεις πια να βλέπεις, τα έχεις βαρεθεί, ή τα κρατάς κρυμμένα εδώ και καιρό, ακριβώς επειδή δεν σου αρέσουν. Ξεφορτώσου τα!

#22 Παλιές, ξεθωριασμένες και φθαρμένες από τη χρήση πετσέτες.

#23 Τις πλαστικές τιράντες που βάζαμε κάποτε στα σουτιέν (αυτές τις και καλά διακριτικές). Πετάξτε τις κορίτσια!

#24 Τα ρούχα που δεν σου κάνουν πια!

#25 Τις γλάστρες που έχεις στο σπίτι. Εκτός κι αν αποφασίσεις επιτέλους να φυτέψεις κανένα λουλούδι!

#26 Παλιά ημερολόγια και ατζέντες που δε χρειάζεσαι πια.

#27 Θήκες από παλιά κινητά και τα διάφορα εξαρτήματά τους που πια δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο σπίτι σου. Ειδικά αν έχεις δώσει τις παλιές συσκευές κινητών, ή αν έχουν χαλάσει.

#28 Εκπτωτικά κουπόνια που έχουν λήξει.

#29 Τα αντηλιακά που έχεις ήδη ένα χρόνο. Πριν τα κρύψεις πια για τα καλά, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ξεκαθάρισέ τα. Όσα αγόρασες στο τέλος του καλοκαιριού, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στα πρώτα σου μπάνια, μόλις έρθει και πάλι η ώρα να βγούμε παραλία. Αυτά που είχες από την προηγούμενη χρονιά, πρέπει πια να τα πετάξεις!

#30 Στυλό και μαρκαδοράκια που δεν γράφουν πια.

Υ.Γ: Μην ξεχνάς να κάνεις ανακύκλωση και όταν πρόκειται να ξεφορτωθείς ρούχα που δεν φοράς, ή κοσμήματα, ακόμα και παλιά βιβλία, μπορείς να τα δωρίσεις σε κάποιο ίδρυμα, γιατί με τα αντικείμενα αυτά μπορεί να κάνεις κάποιον «πλουσιότερο» και πιο χαρούμενο. Κάποιον που πραγματικά τα έχει ανάγκη. Όπου μπορούμε, να βοηθάμε και να προσφέρουμε. Αυτή η χαρά που δίνουμε στους συνανθρώπους μας, δεν μας στοιχίζει τίποτα κι όμως, έχει τεράστια αξία, τόσο για εκείνους, όσο και για εμάς, που αισθανόμαστε όμορφα όταν κάνουμε μία καλή πράξη.

10 βήματα αρκούν για να έχεις μια πιο ευτυχισμένη και υγιεινή ζωή. Ξεκίνα τώρα!