6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο

Aνάλογα με τον τύπο δέρματός σου!
6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο



H απολέπιση είναι πολύ σημαντικό για όλους τους τύπους δέρματος. Σκέψου πως όταν πας να βάψεις έναν τοίχο δεν πας να τον βάψεις έτσι χύμα. Θα πρέπει πρώτα να τον τρίψεις με γυαλόχαρτο και έπειτα να βάλεις το χρώμα. Η τακτική είναι ίδια και για το πρόσωπό σου. Πρώτα κάνεις scrub και έπειτα βάζεις την ενυδατική σου κρέμα.

Concept
Πες μου τι τύπο δέρματος έχεις να σου πω τι πρέπει να κάνεις!

1. Ξηρό δέρμα
Tα ξηρά δέρματα έχουν ανάγκη από απολέπιση. Απλά θα πρέπει να είσαι προσεκτική στο scrub που θα χρησιμοποιήσεις. Πάρε ένα light scrub προσώπου και πρόσεξε να το εφαρμόσεις προσεκτικά στο πρόσωπό σου. Κάνε απαλές κινήσεις. 
Χρήση: 2-3 φορές την εβδομάδα

2. Λιπαρό δέρμα με ακμή
Απόφυγε τα scrub γιατί σίγουρα θα κάνουν περισσότερη "ζημιά" στο δέρμα σου. Μπορείς όμως αντί για scrub να χρησιμοποιήσεις ειδικές μάσκες για ακμή.

3. Υπερευαίσθητο δέρμα
Το δέρμα σου χρειάζεται περισσότερη φροντίδα σε αυτή την περίπτωση. Επίλεξε ένα scrub που να περιέχει φυτικά ένζυμα για βαθύ καθαρισμό. (Eπίσης μην παραλείπεις να καθαρίζεις πρωί-βράδυ το πρόσωπό σου).
Χρήση: 2 φορές την εβδομάδα

4. Κανονικό (τύπος δέρματος)
Aν έχεις κανονικό τύπο δέρματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε scrub θέλεις. Το καλύτερο βέβαια που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις το δικό σου. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και λεμόνι. Βάλε 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε ένα μπολάκι και στύψε μισό λεμόνι. Ανακάτεψε καλά και έπειτα εφάρμοσε πάνω στο δέρμα σου. Κάνε ελαφρύ μασάζ και άφησε για δέκα λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα!
Χρήση: 3 φορές/εβδομάδα

5. Scrub ~> Πρωί ή βράδυ;
Και πρωί και βράδυ! Αλλά το καλύτερο είναι να το κάνεις το βράδυ. Διότι κάνοντας scrub αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και έπειτα πέφτοντας για ύπνο αφήνεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί και δεν το εκθέτεις σε εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

6. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου το scrub που εφαρμόζεις στο σώμα σου;
Ούτε καν! Διότι το scrub αυτό προορίζεται για πιο σκληρές επιφάνειες όπως γόνατα, αγκώνες. Οπότε όπως καταλαβαίνεις αν το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου το πιο πιθανό είναι να ερεθίσεις το δέρμα σου. 

Σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου; Μήπως σου αρέσει το ξανθό χρώμα; Ιδού πως θα το πετύχεις!