Λέμε «ναι» στο Cocooning: Με τι να εφοδιαστείς για έναν τέλειο χειμώνα

Ωραίες οι βόλτες, τα πάρτι και το socializing, αλλά όταν σκέφτεσαι τον συνδυασμό καλσόν-παλτό-κρύο, ο καναπές σού κάνει ματάκια.
Λέμε «ναι» στο Cocooning: Με τι να εφοδιαστείς για έναν τέλειο χειμώνα



Μπορεί να είσαι κορίτσι της πόλης, αλλά όσο κρυώνει ο καιρός τόσο αποζητάς τη ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού σου. Ωραίες οι βόλτες, τα πάρτι και το socializing, αλλά όταν σκέφτεσαι τον συνδυασμό καλσόν-παλτό-κρύο, ο καναπές σού κάνει ματάκια. Ο χειμώνας θέλει cocooning!

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Με τον όρο «cocooning», τον οποίο επινόησε η συγγραφέας, οραματίστρια και σύμβουλος marketing Faith Popcorn, αναφερόμαστε στην τάση που θέλει τους ανθρώπους να κοινωνικοποιούνται λιγότερο και να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους. Στο δικό μας μυαλό, το cocooning μεταφράζεται σε ζεστή σοκολάτα, κλασικές ταινίες, comfort food, μάσκες ομορφιάς, διάβασμα και μουσική. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν σημαίνει ‘μένω σπίτι και κοιτάζω το ταβάνι, απομονωμένη από όλους και από όλα. Να θυμάσαι ότι επιλέγεις να μείνεις σπίτι για να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να περάσεις ποιοτικό χρόνο μόνο με εσένα. Με τι χρειάζεται να εφοδιαστείς για να το κάνεις σωστά:

Comfort food

Εννοείται ότι θα ενδώσεις στην επιθυμία σου για γλυκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γεμίσεις τα ντουλάπια σου με ό,τι τυποποιημένο προϊόν υπάρχει. Εξοπλίσου με μαύρη σοκολάτα, την οποία εκτός από σκέτη θα την απολαύσεις σε ρόφημα με μπαχαρικά και άπαχο γάλα, κακάο και αβοκάντο για σοκολατένα μους χωρίς ενοχές, λαχανικά για βελουτέ σούπες, γιαούρτι και φρούτα για smoothies και ζυμαρικά ολικής αλέσεως για εκείνες τις ώρες που θέλεις επειγόντως υδατάνθρακα. Μιας και ο χειμώνας ανοίγει την όρεξη, αξίζει να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή στη διατροφή σου για να ικανοποιείς τον εαυτό σου χωρίς να φορτώνεσαι με κενές θερμίδες και κακά λιπαρά.

Προϊόντα περιποίησης

Από express μάσκες ομορφιάς και body scrub μέχρι αιθέρια έλαια και άλατα για αφρόλουτρο, υπάρχει μία τεράστια ποικιλία προϊόντων που θα υπόσχονται να σε αναζωογονήσουν και να σε βοηθήσουν να λάμψεις. Μην ξεχνάς ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση τον χειμώνα.

Βιβλία

Για όλα εκείνα τα απογεύματα που θέλεις να βυθιστείς στον καναπέ, θα χρειαστείς και την κατάλληλη συντροφιά. Άφησε το iPad και πιάσε ένα βιβλίο. Δεν έχεις, λοιπόν, από το να αρχίζεις να εξοπλίζεις τη βιβλιοθήκη σου.

Ταινίες

Χειμώνας χωρίς χουχούλιασμα στον καναπέ και ταινία δεν γίνεται. Για να μην ψάχνεις, λοιπόν, τελευταία στιγμή εφοδιάσου με κλασικά και αγαπημένα, όπως The Shining, A Winter’s Tale, A Simple Plan, It’s a Wonderful Life. Όσο για τις σειρές, μείνε συντονισμένη στο TV Maniac για να μαθαίνεις ό,τι καινούριο παίζει, αλλά και να ξαναθυμάσαι όσα θα ήθελες.

Μουσική

Από το νέο άλμπουμ του Leonard Cohen μέχρι τη συνεργασία Tony Bennett και Lady Gaga, Cheek to Cheek, χρειάζεσαι ατμοσφαιρικά tracks για όλα εκείνα τα βράδια που θέλεις να χαλαρώσεις, να μαγειρέψεις, ακόμα και να ασχοληθείς με το σπίτι σου. Να θυμάσαι ότι για όλα υπάρχει το κατάλληλο soundtrack.

 

Bonus: Συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά

 

Υλικά

  • 20 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 2 μανταρίνια, κλημεντίνες ή μικρά πορτοκάλια
  • 750 ml Merlot
  • 3 φλιτζάνια φρέσκο ​​μηλίτη
  • 8 μήλα (προαιρετικά)
  • 2 stick κανέλλα (και για το γαρνίρισμα προαιρετικά)
  • 2 πράσινοι λοβοί κάρδαμου, ραγισμένοι
  • 2 φλιτζάνια Port

 

Εκτέλεση

  1. Πιέζεις τα γαρίφαλα να τρυπήσουν τη φλούδα των μανταρινιών.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετείς τα μανταρίνια, τα μήλα, το κρασί, τον μηλίτη, τα sticks κανέλας και το κάρδαμο.
  3. Το αφήνεις να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία, περίπου για 20 λεπτά.
  4. Προσθέτεις το port και ανακατεύεις.
  5. Σουρώνεις σε ποτήρια και σερβίρεις με ένα ξυλαράκι κανέλας.