Επιχείρηση σκούπα: Όσα πρέπει να πετάξεις από την κουζίνα σου τώρα!

Πόσο καιρό μετά πρέπει να πετάξεις την κέτσαπ σου και πόσο το αλεύρι;
Επιχείρηση σκούπα: Όσα πρέπει να πετάξεις από την κουζίνα σου τώρα!



Αν είσαι κι εσύ από αυτές που πάνε super market και σηκώνουν το μισό, έχεις δύο επιλογές: Ή απλά να σταματήσεις να το κάνεις ή να διαβάσεις παρακάτω και να δεις πόσο αντέχει το κάθε ένα από τα τρόφιμα που στοιβάζονται στο ντουλάπι ή το ψυγείο σου.

Φυστικοβούτυρο το απολαυστικό
Διαρκεί μέχρι 2-3 μήνες από τη στιγμη που θα το ανοίξεις, στο ντουλάπι.

Οι "αλοιφές" του sandwich
Η ketchup μέχρι έξι μήνες.
Η μουστάρδα μέχρι έναν χρόνο.
Η μαγιονέζα μέχρι δύο μήνες.

Όλα τα παραπάνω διατηρούνται στο ψυγείο.

Η μαρμελάδα της μαμάς
Χρόνος ζωής: Έξι με δώδεκα μήνες μετά την παρασκευή της (πάντα στο ψυγείο)

Το αγνό ελαιόλαδο
Τρεις με πέντε μήνες στο ντουλάπι σε θερμοκρασία που να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς.

Βρώμη η υγιεινή
Διατηρείται μέχρι δώδεκα μήνες, καλά συσκευασμένη.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Έξι με οκτώ μήνες στο ντουλάπι και μέχρι ένα χρόνο στο ψυγείο.

Ζάχαρη η παχυντική
Αντέχει 18 με 24 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί. Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να είναι καλά κλεισμένο το σακουλάκι ή το βάζο στο οποίο φυλάσσεται για να μην πιάσει ζωύφια.

Baking Powder
Έχει μια θέση στο ντουλάπι σου, το πολύ 3-6 μήνες από τότε που θα το ανοίξεις.

Δες εδώ τις 14 καθημερινές συνήθειες που σε βοηθούν να κάψεις 100 θερμίδες!