Αύξησε την αυτοεκτίμησή σου! Μπορείς!

Αλήθεια εσείς πόση αυτοπεποίθηση έχετε; Μήπως η εικόνα που παρουσιάζετε στους άλλους είναι μια απάτη;
Αύξησε την αυτοεκτίμησή  σου! Μπορείς!



Κανείς δεν είναι τέλειος. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις τόσο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος θα είσαι. Το να σκέφτεσαι ότι έχεις ατέλειες, μόνο κακό μπορεί να σου προσφέρει. Εάν μάλιστα σου γίνουν εμμονές, τότε η εμφάνισή σου θα υποστεί αλλαγές που πολλές φορές δεν είναι κολακευτικές.

Μια ματιά στο περιβάλλον σου αρκεί για να δεις πως η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ατόμου. Το ζιζάνιο αυτό έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί παντού και να δημιουργεί προβλήματα. Επηρεάζει τις φιλίες, τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, τη διάθεση, το σώμα. Όταν την καλλιεργείς, πάνω από όλα δεν αισθάνεσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Για να πετάξεις από πάνω σου αυτό το μικρόβιο, πρέπει να αγαπήσεις εσένα. Έρευνες έχουν συνδέσει κάθε είδους άσκηση με αύξηση της αυτοπεποίθησης. Μην μένεις στο σπίτι. Ασχολήσου με κάτι. Δραστηριοποιήσου. Η σκέψη και μόνο ότι έχεις πράγματα να κάνεις, μπορεί να καλυτερεύσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Μάθε να αφουγκράζεσαι το σώμα σου. Όσο περισσότερη συναίσθηση έχεις για το πως λειτουργεί, τόσο λιγότερο σημασία δίνεις στην εξωτερική εμφάνιση. Δεν μετράει σε όλα τα επίπεδα η εμφάνιση μόνο. Μην στέκεσαι  στο περιτύλιγμα. Προσπάθησε να βλέπεις και το περιεχόμενο. Σιγά σιγά θα σε απασχολεί μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Τους φίλους σου ή τον σύντροφό σου δεν τον επέλεξες για την εμφάνισή του. Κάτι στον χαρακτήρα τους σε γοήτευσε. Το ίδιο ισχύει και για τη δική τους επιλογή. Μην στέκεσαι λοιπόν σε ένα μεγάλο αυτί ή μια τεράστια ελιά στο πρόσωπο. Εκεί στο βάθος υπάρχει ο κρυμμένος θησαυρός. 

Διέγραψε από το μυαλό σου εκφράσεις του τύπου «είμαι παχουλή» ή «έχω μεγάλη μύτη». Ούτε καν στα πλαίσια του αυτοσαρκασμού δεν επιτρέπεται να λέγονται. Όταν δεν αισθάνεσαι με κάποιο μέλος του σώματος σου όμορφα, το να μιλάς γι αυτό όλη την ώρα δεν σου προσφέρει τίποτα. Ακόμα και όταν σχολιάζεις κάποιον άλλο, η συζήτηση επιστρέφει σε εσένα και τα αρνητικά σου στοιχεία.Για ποιο λόγο λοιπόν να μπεις σε αυτή τη διαδικασία;

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς. Γι αυτό κοίτα ψηλά και χαμογέλα. Μην υποτιμάς κανέναν επειδή η εμφάνισή του έχει ατέλειες. Σταμάτα να ασχολείσαι διαρκώς με όλα αυτά που στέλνουν την αυτοεκτίμησή σου στα τάρταρα . Άκου ένα χαρούμενο τραγούδι, πες ένα αστείο, μίλα με τους φίλους σου. Νιώσε όμορφος μέσα σου και έξω σου. Σφύριζε χαρούμενα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.