Γιατί το dating και η αναζήτηση σπιτιού είναι το ίδιο πράγμα

Τα καλά είναι πιασμένα και άλλες σοφίες...
Γιατί το dating και η αναζήτηση σπιτιού είναι το ίδιο πράγμα



Όποιος έχει εμπειρία στο dating και την αναζήτηση σπιτιού καταλαβαίνει ότι αυτά τα δύο ενώ είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, μπορεί να είναι το ίδιο τρομακτικά. Παρακάτω θα βρεις 10 διαφορετικούς λόγους που τα δύο αυτά πράγματα μοιάζουν μεταξύ τους κυρίως λόγω των αρνητικών τους πτυχών.

Μπορεί να είναι τελείως εξουθενωτικό.

Το να τριγυρνάς από σπίτι σε σπίτι και να απαντάς σε ερωτήσεις πρώτων ραντεβού τύπου, «από πού είσαι;» και «τι δουλειά κάνεις;» μπορεί πραγματικά να σου ρουφήξει το αίμα.

Οι φωτογραφίες μπορεί να σε εξαπατήσουν.

Όσο και να παριστάνουμε τις άνετες, όλοι έχουμε μπει στο τριπάκι του να χρησιμοποιούμε φωτογραφίες που μας κολακεύουν σε social media και dating site. Με τον ίδιο τρόπο, οι μεσίτες μπορούν να κάνουν αυτό το άχαρο διαμερισματάκι να φαίνεται ευρύχωρο και φιλόξενο.  

Τα καλά είναι πιασμένα.

«Μα τι έκανε; Πώς το βρήκε;» είναι μερικές από τις σκέψεις ζήλιας που περνούν από το μυαλό σου είτε βλέπεις το τέλειο σπίτι της φίλης σου, είτε τον τέλειο άντρα με τον οποίο κυκλοφορεί. Και καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι τα καλά κομμάτια τα πρόλαβαν άλλοι.

Σε ενοχλεί όταν ο κόσμος σε ρωτάει γι αυτό.

Η ερώτηση «βρήκες σπίτι;» είναι τόσο ενοχλητική όσο η ερώτηση «είσαι με κάποιον αυτή την περίοδο;».

Αξίζει να ξοδέψεις λίγο παραπάνω από το χρόνο και την ενέργειά σου για να βρεις το κατάλληλο.

Δεν θα ήθελες να συμβιβαστείς σε ένα σύντροφο, και προφανώς ούτε σε ένα σπίτι.

Το timing είναι το παν.

Όπως συμβαίνει και με τις σχέσεις, το σωστό σπίτι μπορεί να σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Ή όταν χάνουμε ένα σπίτι που μας φαινόταν τέλειο παρηγορούμε τον εαυτό μας με δικαιολογίες τύπου «θα είχε μάλλον ενοχλητικούς γείτονες». Σου θυμίζει κάτι; Μήπως τον εαυτό σου εκείνη τη φορά που δεν βγήκες δεύτερο ραντεβού και μετά έλεγες, «μάλλον θα ήταν κακός στο σεξ, τσιγγούνης ή μαμάκιας»;

Η αρχή μπορεί να είναι πάρα πολύ συναρπαστική!

Το να οργανώσεις και να διακοσμήσεις το νέο σου σπίτι είναι σαν τον κόμπο στο στομάχι τις πρώτες μέρες μιας τέλειας σχέσης. Όλα είναι καινούργια και φρέσκα!

Αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο όταν υπάρχει άνεση.

Γιατί ξέρεις πως το μόνο που θες είναι να γυρίσεις σπίτι, να φορέσεις τις πιτζάες σου και να βουλιάξεις σε αυτό τον εκπληκτικό καναπέ.

ΔΕΝ είναι εύκολο.

Το να βρεις ένα σπίτι, όπως το να βρεις το σωστό ταίρι χρειάζεται πολύ δουλειά και αφοσίωση.

Αλλά όταν βρεις το σωστό, αξίζει και με το παραπάνω.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com