Πέντε μυστικά για να έχεις μία υπέροχη εβδομάδα!

Ξεκίνα την εβδομάδα με θετική διάθεση και διατήρησέ την μέχρι το τέλος.
Πέντε μυστικά για να έχεις μία υπέροχη εβδομάδα!



Μιας και οι Δευτέρες δεν γίνεται να καταργηθούν, ας προσπαθήσουμε να τις κάνουμε καλύτερες. Είναι άλλωστε και αυτές που καθορίζουν πώς θα συνεχιστεί η εβδομάδα.

Η πιο εύκολη στάση που μπορείς να υιοθετήσεις ξεκινώντας τη νέα σου εβδομάδα είναι η γκρίνια: Δεν ξεκουράστηκες όσο ήθελες το Σαββατοκύριακο, σε περιμένει αρκετή δουλειά στο γραφείο και πάει λέγοντας. Τι θα έλεγες να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο αυτή τη φορά, και να ξεκινήσεις την εβδομάδα με θετική διάθεση που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της;

Επανεξέτασε την στάση σου απέναντι σε οικογένεια, φίλους και συναδέλφους

Από τις οικογενειακές και τις φιλικές έως τις επαγγελματικές, οι σχέσεις με τους γύρω μας μπορούν να ορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας. Αν συνήθως αντιμετωπίζεις νεύρα τόσο στο σπίτι όσο και το γραφείο, μπες στη διαδικασία να σκεφτείς μήπως κάνεις κάτι εσύ λάθος. «Η ανθρώπινη σχέση δεν βασίζεται και δεν αποσκοπεί ούτε στην ακύρωση του άλλου, ούτε στην απορρόφηση του άλλου στον δικό σου κόσμο και τη δική σου λογική, ούτε στην εξομοίωση των δύο μελών της έτσι που να χάνεται η ιδιαιτερότητα του καθενός» τονίζει ο Δρ Νίκος Σιδέρης στο βιβλίο του «Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!». Tip: Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά όταν ξεκινάς την ημέρα σου με χαμόγελο και έναν καλό λόγο.

Πρόσεχε τη διατροφή σου

Μην ξεχνάς: Είμαστε ό,τι τρώμε. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ένταξε στη διατροφή σου τροφές που κάνουν καλό στην υγεία σου. Φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεϊνη, σύνθετοι υδατάνθρακες, φυτικές ίνες., πολύ νερό και μαύρη σοκολάτα θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις χορτάτη και να μην τσιμπολογάς, θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα αυξήσουν την ενέργεια και την καλή σου διάθεση. Πώς περιμένεις να έχεις ενέργεια και διάθεση όταν δεν τρέφεσαι καλά;

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Ένα κολάν yoga ή ένα καινούριο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αφού θα σου δώσουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να γυμναστείς. Αντί να αγοράσεις ένα ακόμη τζιν, επένδυσε σε sportswear. Ένα χρωματιστό top κι ένα dry-fit τζάκετ θα σε κάνουν να ανυπομονείς για το επόμενο workout session.

Κανόνισε από νωρίς μία έξοδο με τις φίλες σου

Αν οι μέρες της εβδομάδας κυλούν χωρίς να το καταλαβαίνεις, μην περιμένεις να φτάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έκανες τίποτα άλλο από το να δουλεύεις. Πάρε εσύ την πρωτοβουλία και οργάνωσε τις φίλες σου για μία κοριτσίστικη έξοδο. Όσο πιο νωρίς το κανονίσετε τόσο πιο εύκολο θα είναι να βάλετε σε μία τάξη τις υποχρεώσεις σας. Μην ξεχνάς ότι για να διατηρήσεις τις ανθρώπινες σχέσεις θέλει συνεχής προσπάθεια. Καμία σχέση δεν είναι δεδομένη.

Φτιάξε πρόγραμμα

Μπορείς να βάλεις πλυντήριο, να φτιάξεις κέικ και να προλάβεις να πας στο γυμναστήριο, αρκεί να έχεις σωστό πρόγραμμα. Πόσες φορές πιάνεις τον εαυτό σου να παίζεις candy crush saga αντί να φορέσεις τη φόρμα σου και να βγεις για ένα δεκάλεπτο jogging; Θυμήσου τότε που πήγαινες σχολείο και είχες εβδομαδιαίο πρόγραμμα και κάνε το ίδιο για την ενήλικη ζωή σου.