Ξύπνησες με hangover; Πέντε θεραπείες για να συνέλθεις γρήγορα

Η νύχτα ήταν μεγάλη και εσύ τα έκανες όλα λάθος.
Ξύπνησες με hangover; Πέντε θεραπείες για να συνέλθεις γρήγορα



Κάτι η δουλειά και η κούραση των ημερών, δεν θέλει και πολύ να χάσεις το μέτρο με το ποτό και να σε «χτυπήσει» αρκετά παραπάνω από όσο θα ήθελες. Η νύχτα ήταν μεγάλη και εσύ τα έκανες όλα λάθος. Μπέρδεψες τα ποτά, δεν είχες φάει ένα ισορροπημένο βραδινό και δεν ακολούθησες τον κανόνα ένα ποτήρι νερό ανά ποτό. Το αποτέλεσμα; Να ξυπνήσεις με καούρες, ζαλάδα, πρησμένα μάτια και κόπωση. Με hangover δηλαδή.

Το μόνο που θέλεις είναι να γυρίσεις πλευρό και να μην αφήσεις να μπει ούτε μία ηλιαχτίδα στο δωμάτιο. Επειδή όμως, το πιθανότερο είναι ότι έχεις να παρευρεθείς σε οικογενειακά τραπέζια, brunch με φίλους, καφέ με τους συναδέλφους ή ακόμα και να δουλέψεις, θα πρέπει να δώσεις μία λύση στο hangover σου.

Πιες νερό: Ξεκίνα το πρωινό σου πίνοντας νερό, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με αθλητικά ποτά ή νερό καρύδας, τα οποία περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, αφού θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Να είσαι προετοιμασμένη για συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, ώστε να συνεχίζεις να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σνακ είναι επίσης σημαντικά, για αυτό αν πρόκειται να βγεις από το σπίτι, πάρε μαζί σου μία μπανάνα, μία μπάρα πρωτεΐνης ή γκρανόλα, μιας και είναι πλούσια σε κάλλιο και νάτριο, δύο θρεπτικά συστατικά που φεύγουν από τον οργανισμό κατά την ούρηση.

Φάε ένα καλό πρωινό: Τα αβγά είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης και θα σου κάνουν καλό. Το ίδιο ισχύει και για τα μη αμυλούχα λαχανικά όπως το λάχανο, το kale, το σπανάκι και οι πιπεριές. Επιλογές όπως οι τηγανίτες, τα muffin και τα κέικ καλύτερα να τις αποφύγεις.

Προτίμησε τα αφεψήματα: Μιας και ο καφές μπορεί να σε ενοχλήσει στο έντερο, καλύτερα να προτιμήσεις τα αφεψήματα χωρίς καφεΐνη. Αν πάλι δεν αντέχεις χωρίς μία δόση καφέ, πιες ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι το ginger απαλύνει τη γαστρεντερική δυσφορία, αρκεί όμως το ρόφημα να μην περιέχει τεχνητά γλυκαντικά.

Κάνε γυμναστική: Το  πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άσκησή σου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνεις. Ένα πιο ήρεμο μάθημα γιόγκα ή πιλάτες είναι ό,τι πρέπει αν θέλεις πραγματικά να γυμναστείς μετά από μια ξέφρενη νύχτα. Η άσκηση βοηθάει στην απελευθέρωση των ενδορφινών με αποτέλεσμα να φύγεις από το μάθημα με καλύτερη διάθεση.