Όλα είναι θέμα οργάνωσης! Πώς θα παραμείνεις πιστή στους στόχους σου για το 2016

Το 2016βάζουμε στόχους επιτεύξιμους και τους φέρνουμε εις πέρας όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται.
Όλα είναι θέμα οργάνωσης! Πώς θα παραμείνεις πιστή στους στόχους σου για το 2016



Κάθε 1η Ιανουαρίου φτιάχνεις το απόλυτο πλάνο για να αλλάξει η χρονιά που έρχεται. Μετά από δέκα ημέρες το έχεις ήδη ξεχάσει. Όχι όμως και φέτος. Το 2016 βάζουμε στόχους επιτεύξιμους και τους φέρνουμε εις πέρας όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται. Όλα είναι θέμα οργάνωσης.

Κάνε οικονομία στο γραφείο

Φέτος θέλεις να κάνεις οικονομία. Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις από τα περιττά έξοδα στο γραφείο; Αντί για την καθημερινή στάση στο φούρνο της γειτονιάς, ετοίμασε καφέ και πρωινό από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει για τα σνακ και το μεσημεριανό σου. Κάνε τους υπολογισμούς σου και δες πόσο κερδισμένη βγαίνεις μέσα σε έναν μήνα. Μία άλλη καλή ιδέα είναι να συνεισφέρετε όλοι μαζί στη δουλειά και να προμηθευτείτε καφετιέρα στο γραφείο.

Κοιμήσου περισσότερο

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο ύπνος σε βοηθάει να γίνεις πιο παραγωγική. Χαζολόγημα στο facebook, σειρές ως αργά και υπερβολική δουλειά είναι μόνο μερικοί από τους ενόχους που σε κρατούν ξάγρυπνη. Προσπάθησε να επιβληθείς στον εαυτό σου και να φτιάξεις ένα υγιές πρόγραμμα ύπνου. Δεν θα πιστεύεις πόση ενέργεια θα έχεις και πόσο θα βελτιωθεί η συνολική σου υγεία.

Ταξίδεψε περισσότερο

Ούτε ο χρόνος ούτε τα χρήματα θα είναι ποτέ αρκετά για να ταξιδέψεις όσο θα ήθελες. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πήγαινε αμέσως στην παρακάτω συμβουλή. Πάρε έναν κουμπαρά στον οποίο θα βάζεις καθημερινά πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό που θα ορίσεις και σπάστον όταν θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μπορεί το budget να μην αρκεί για να κάνεις διαλογισμό στην Ινδία, αλλά όλο και κάπου θα καταφέρεις να πας. Όσο για τον χρόνο, η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Θέσε τις προτεραιότητες του και τα όριά σου.

Αναζήτησε καλύτερη δουλειά

Δεν θα κερδίσεις τίποτα με το να παραπονιέσαι συνεχώς. Αν θέλεις να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου, θα πρέπει να πάρεις το ρίσκο και να το κάνεις. Ξεκίνα ψάχνοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω, συμβουλέψου φίλους και γνωστούς, ανασύνταξε το βιογραφικό σου και δραστηριοποιήσου.

Διαχειρίσου το στρες

Αυτή τη χρονιά υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα χαλαρώσεις. Στην αρχή θα σου φανεί δύσκολο, για αυτό θα πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Γιόγκα, διαλογισμός, περίπατος στη φύση, ζεστό μπάνιο, χαλαρωτικά ροφήματα – βρες αυτό που σου ταιριάζει και σε ηρεμεί.

Μάθε κάτι καινούριο

Είτε θέλεις να παρακολουθήσεις μαθήματα φωτογραφίας είτε να ξεκινήσεις μία ξένη γλώσσα, το να μάθεις κάτι καινούριο θα σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση με τον εαυτό σου. Βρες τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και ξεκίνα είτε μόνη σου είτε ως μέλος μίας ομάδας.

Πέρνα περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου

Κάνοντας την ανασκόπησή σου θα δεις ότι αυτό που μετράει είναι οι στιγμές που περνάς με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Προσπάθησε να μην τους παραμελείς και να μην αναβάλεις το να περνάς χρόνο μαζί τους.

Οργανώσου

Αν δεν είναι οργανωμένος ο προσωπικός σου χώρος και η δουλειά σου πώς περιμένεις να είσαι εσύ η ίδια; Προμηθεύσου  ωραία gadget που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητά σου.

Απόκτησε πιο υγιεινές συνήθειες

Δεν χρειάζεται να στερηθείς το αγαπημένο σου φαγητό ή κοκτέιλ, αλλά μπορείς να βάλεις ένα μέτρο. Μην σκέφτεσαι ότι κάνεις δίαιτα αλλά ότι αλλάζεις το lifestyle σου. Πιο υγιεινές επιλογές, περισσότερη άσκηση και ξεκούραση, λιγότερες κακές συνήθειες. Όσο πιο πολύ αλλάζεις την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο τόσο θα μειώνεις τις βλαβερές συνήθειες.