10 πρωινά tips για να κάνεις καλύτερη την καθημερινότητά σου

Τα εφαρμόσαμε και πιάνουν.
10 πρωινά tips για να κάνεις καλύτερη την καθημερινότητά σου



Δε θα σου πω σκέψου θετικά, μη μετανιώνεις  για τίποτα και όλες οι δυνάμεις τις φύσης θα συνωμοτήσουν για να πετύχεις τους στόχους σου. Στο κείμενο αυτό θα βρεις δέκα tips με σίγουρο αποτέλεσμα για να κάνεις το δικό σου δυναμικό ξεκίνημα, χωρίς γκρίνιες.

1.    Μην πατάς την αναβολή στο ξυπνητήρι σου. Όσο περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται ο εκκωφαντικός ήχος του ξυπνητηριού, τόσο δυσκολότερη γίνεται η διαδικασία του ξυπνήματος. Αν ξέρεις ότι το ξυπνητήρι θα χτυπήσει μία φορά, θα σηκωθείς απευθείας, χωρίς να δίνεις ανούσιες παρατάσεις, που μόνο ζαλάδα και νεύρα σου προκαλούν τελικά.   

2.    Στρώσε το κρεβάτι σου. Ναι, το ξέρω ότι σου θυμίζω τη μαμά σου, αλλά αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτή τη βαρετή συνήθεια, που δεν έγινε ποτέ λατρεία. Θα καταλάβεις την αξία της, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι, μπεις σε ένα χώρο που δίνει την αίσθηση της τάξης και καθαριότητας.

3.    Άκου μουσική. Γενικώς, αλλά ειδικά την ώρα που ετοιμάζεσαι. Δυνάμωσε τον ήχο και χόρεψε όσο ψάχνεις τι θα φορέσεις. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα! Μην αναφέρω ότι δεν ακούμε «κλαψιάρικη» μουσική. Εξυπακούεται.

 
4.    Ανάπνευσε. Χάρισε στον εαυτό σου ένα πεντάλεπτο πριν βγεις από το σπίτι, για βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Θα νιώσεις ισορροπία και ευεξία. Κάνε το ίδιο κι όταν στρεσαριστείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βοηθάει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

5.    Ασκήσου. Το ακούς χρόνια. Τόσα που πια έχει γίνει κλισέ. Αν το κάνεις όμως, θα καταλάβεις γιατί η πρωινή γυμναστική είναι τόσο σημαντική. Εγώ απλώς σε ενημερώνω ότι σου δίνει ενέργεια και επιταχύνει το μεταβολισμό σου για έξτρα καύσεις.

6.    Πιες καφέ. Το κάνεις πιθανότατα ήδη. Συνέχισε λοιπόν να πίνεις άφοβα το πρωινό καφεδάκι σου, αφού -μεταξύ άλλων- βελτιώνει τη μνήμη και  αυξάνει τις αντοχές σου. Αν μπορείς δε, να τον πίνεις χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, ακόμα καλύτερα. Για αυτό το τελευταίο, θα θυμάσαι ότι όλα είναι θέμα συνήθειας. 

7.    Κατανάλωσε νερό. Ακριβώς όπως στο λέω. Κα- τα- νά- λω- ση. Το νερό εκτός του ότι βοηθάει το μεταβολισμό σου, δίνει στο δέρμα σου μία αίσθηση φρεσκάδας και υγείας.

8.    Χαμογέλα. Κοιτάξου στον καθρέφτη του αυτοκινήτου, ενώ είσαι κολλημένη στην κίνηση και χάρισε στον εαυτό σου ένα μεγάλο χαμόγελο. Το αξίζεις.

9.    Μη φρικάρεις. Όσο δύσκολη κι αν είναι η μέρα που θα ακολουθήσει, σε λίγες ώρες θα έχει τελειώσει.

10.    Πες στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς. Το εννοώ. Μαζί με το χαμόγελο πες κι ένα «Σ’ αγαπώ κουκλίτσα μου!». Είσαι έξυπνη και ταλαντούχα. Θύμισε το στο μίζερο πρωινό εγώ σου, δίνοντας του λίγη αγάπη.