Πώς η μέρα σου θα ξεκινήσει με χαμόγελο (κι όχι με γκρίνια)!

Μερικά απλά tips που θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα σε αποφορτίσουν για το υπόλοιπο της ημέρας.
Πώς η μέρα σου θα ξεκινήσει με χαμόγελο (κι όχι με γκρίνια)!



Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Δεν είναι καθόλου τυχαίο και το ξέρεις. Πόσες φορές σου έχει πάει στραβά η μέρα από την αρχή της; Και μετά η ροή της συνεχίζεται έτσι.Συμβαίνουν και αυτά, δεν γίνεται όλα να κυλούν ήρεμα πάντα γιατί θα ήταν και βαρετό. Αλλά αν θέλεις να μειώσεις το suspence της ημέρας σου δες πως μπορείς να εφοδιαστείς, τουλάχιστον, σωματικά και ψυχολογικά για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε σου προκύψει.

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις  την ημέρα σου ακούγοντας μουσική; Συντονίσου στον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό ή καλύτερα επέλεξε να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να τραγουδήσει ή ακόμα και να χορέψει καθώς θα ντύνεσαι ή θα ετοιμάζεις το πρωινό σου.  

Κάνε ολιγόλεπτη γυμναστική. Με αυτό τον τρόπο έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να την  εντάξεις στο πρόγραμμά σου, γιατί κατά μία έννοια «ξεμπερδεύεις» νωρίς κι έτσι δεν έχεις όλη την ημέρα να ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να αποφύγεις  την άσκηση είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω κακής διάθεσης από τη δουλειά. Και το σημαντικότερο;  Η γυμναστική παράγει ενδορφίνες (ορμόνες ευχαρίστησης) και όταν την πραγματοποιείς το πρωί, αυτές μπορούν να διαρκέσουν όλη την υπόλοιπη μέρα.

Γίνε γλυκούλα και αγκάλιασε τους αγαπημένους σου! Το να ξυπνάς ή να σε ξυπνάνε με μια αγκαλιά, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα με τους καλύτερους οιωνούς και να βοηθήσει να διατηρήσεις την καλή σου διάθεση.

Φτιάξε καφέ και απόλαυσε τη μυρωδιά του. Το άρωμα του δυνατού καφέ θα “γαργαλήσει”  την όσφρησή σου, η καφεΐνη  θα διεγείρει το νευρικό σου σύστημα  και έτσι θα ξυπνήσεις για τα καλά!
Ρύθμισε  το ξυπνητήρι σου λίγα λεπτά νωρίτερα. Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή σαν πανικόβλητη προτίμησε να “θυσιάσεις” έστω και  ένα τέταρτο από τον ύπνο σου  προκειμένου να χουζουρέψεις,  να τεντωθείς, να ακούσεις  ένα ευχάριστο πρωινό τραγούδι. Με αυτό τον τρόπο θα προετοιμάσεις  τον εαυτό σου σωματικά και ψυχικά για την ημέρα που ξεκίνησε!

Τι καλύτερο από το τέντωμα! Δοκίμασέ το πριν καν ανοίξεις τα μάτια σου. Σήκωσε το χέρι σου και τέντωσε το κάθε δάχτυλο, έπειτα τον καρπό κι έπειτα όλο το χέρι. Συνέχισε με το άλλο χέρι και έπειτα κάνε το ίδιο στα πόδια, το λαιμό και την πλάτη. Το στρέτσινγκ τονώνει τους μυς κάνει τις αρθρώσεις πιο εύκαμπτες και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς.

Δεν είναι απαραίτητο με το που ξυπνάς να φέρνεις στο μυαλό σου όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις μέσα στην ημέρα. Γιατί να αγχωθείς με το καλημέρα; Έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου άλλωστε!