Κοινωνικό πείραμα: Τι σχόλια ακούει μια γυναίκα στο δρόμο;

Με το παρακάτω βίντεο δημιουργείται εύλογα η ερώτηση: Τι τραβάμε και εμείς οι γυναίκες;
Κοινωνικό πείραμα: Τι σχόλια ακούει μια γυναίκα στο δρόμο;



Άραγε έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές έχεις πέσει θύμα(με την ελαφριά έννοια της λέξης) λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης, απλά επειδή περπατάς αμέριμνη στο δρόμο; 
Τα επίθετα δίνουν και παίρνουν: "Πω πω τι είσαι εσύ", "Ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου;" , " Εσένα ήθελα να δω για να μου ομορφύνει η ημέρα" και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Από τρολάρισμα άλλο τίποτα.
Σίγουρα θα θυμάσαι περιπτώσεις που έκανες πάταγο στο δρόμο με το πιο απλό ντύσιμο (χωρίς κανένα ίχνος πρόκλησης) και θα αναρωτιόσουν μάλιστα το τι τους άρεσε και είχες αυτό τον καταιγισμό σχολίων, και άλλοτε που ήσουν σαν κοκέτα και ο αέρας αυτοπεποίθησης σου εκτοξεύτηκε ακόμα παραπέρα.
Η αλήθεια είναι ότι  άλλα σε κολακεύουν και είναι αυτά που θέλεις να ακούσεις εκείνη τη στιγμή για να σου φτιάξουν τη διάθεση, και άλλα απλά σε εκνευρίζουν και σε κάνουν να ρίχνεις ένα βλοσυρό βλέμμα εκεί από όπου έρχονται, αραδιάζοντας από μέσα σου ένα σωρό γαλλικά!
Πάνω σε όλο αυτό το concept "καμάκι στο δρόμο" στήθηκε μια κρυμμένη κάμερα, για να γίνει ένα πείραμα όπου θα μπορέσει να  καταγράψει και συνάμα να επιβεβαιώσει τη σεξιστική συμπεριφορά των αντρών όταν σε βλέπουν στο δρόμο σαν κινούμενο "λουκουμάκι"...

Ποιο είναι το ΠΕΙΡΑΜΑ;
Η ηθοποιός Soshana B. Roberts θέλησε εθελοντικά  να περπατήσει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, φορώντας ένα μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο μπλουζάκι και μια κρυμμένη κάμερα.
 Τι ήταν αυτό που κατέγραψε; Μέσα σε 10 ώρες περιπλάνησης στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Μανχάταν, πάνω από 100 άντρες την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Εκείνη περπατούσε αμέριμνη  χωρίς  να προκαλεί ούτε με τη συμπεριφορά ούτε με την εμφάνισή της. 
Το βίντεο το πόσταρε στο youtube το διεθνές κίνημα "Hollaback!", το οποίο έχει αφιερωθεί στον τερματισμό της παρενόχλησης στους δρόμους. 

ΠΕΡΙΤΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Σε 10 ώρες περιπλάνησης ΜΟΝΟ 100 άντρες;; Ας έρθει στην  Ελλάδα το κίνημα  "Hollaback" να φτιάξει ένα ακόμα βίντεο για να καταγράψει το Greek καμάκι! Και παράπανω άντρες και σχόλια με περισσότερη φαντασία και χιούμορ θα καταγράψει η κάμερα!