Νιώθεις ότι έχεις χάσει την δημιουργικότητά σου;

Tips για να ξαναβρείς την έμπνευσή σου.
Νιώθεις ότι έχεις χάσει την δημιουργικότητά σου;



Η δημιουργική ικανότητα είναι έμφυτη στον άνθρωπο και ικανοποιεί πνευματικές και ψυχικές ανάγκες του. Προέρχεται από την εσωτερική τάση του  ανθρώπου για ελευθερία και γνώση. Γι' αυτό και οι προϋποθέσεις για την αληθινή δημιουργία είναι η ελευθερία και η φαντασία. 
Τι γίνεται όμως όταν φτάνεις σε τέλμα και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα δημιουργικό με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση στη δουλειά σου αισθητά;

Δες μερικά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου για να ανακτήσεις την “χαμένη” δημιουργικότητά σου.

Τι καλύτερο από το να πας έναν περίπατο! Θα εισπνεύσεις φρέσκο αέρα και θα ανανεωθείς! Θα χαλαρώσεις και θα αποβάλλεις σκέψεις, προβλήματα, φόβους, ανησυχίες και ότι άλλο σε απασχολεί.

Αναζήτησε να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο. Είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης. Θα σου ενεργοποιήσει την φαντασία, θα αλλάξεις παραστάσεις στο μυαλό σου και θα σου δημιουργηθούν νέες ιδέες!

Η τάξη και το καθαρό περιβάλλον βοηθούν στο να είσαι πιο συγκεντρωμένη στην δουλειά σου. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο παραγωγική αφού τίποτα δεν αποσπά την προσοχή σου.

Προσπάθησε να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχουν μια πιο θετική οπτική στη ζωή τους.
Θα σε βοηθήσουν να δεις την ζωή από άλλη σκοπιά, κάτι που χρειάζεσαι για να απελευθερωθείς και να χαλαρώσεις.

Μην περιορίζεις την φαντασία σου σε πρέπει και κανόνες.  

Προσπάθησε να χαλαρώσεις. Κλείσε τα μάτια σου για όση ώρα κρίνεις και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα. Άφησε το μυαλό σου να αδειάσει τελείως απο το οτιδήποτε σε απασχολεί. 

Βγες από την ρουτίνα! Μην κάνεις κάθε μέρα το ίδιο πράγμα γιατί θα χάσει τη μαγεία του και θα το βαρεθείς. Προσπάθησε να δώσεις άλλη νότα σε αυτά που κάνεις. Διαφοροποίησε ακόμα και τα πιο απλά. Άλλαξε συνήθειες!

Ξεκίνα γυμναστική! “Νους υγιής και σώματι υγιεί” έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο. Η σωματική άσκηση βοηθά πολύ στην πνευματική διεργασία.
 

Απαλλάξου από το στρες μέσα σε 25 λεπτά!