Διώξε τις αρνητικές σκέψεις τώρα (δες πώς)

8 συμβουλές για να γίνεις ο πιο θετικός άνθρωπος!
Διώξε τις αρνητικές σκέψεις τώρα (δες πώς)



Νιώθεις καμιά φορά ότι τα έχεις κάνει όλα λάθος; Σίγουρα, και όχι μια και δυο, αλλά άπειρες! Είναι αυτή η στιγμή που πελαγώνεις και θέλεις να κρυφτείς κάπου για λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσεις τι σου γίνεται. 

Νιώθεις ότι δεν είσαι σωστή πουθενά. Ούτε στις υποχρεώσεις σου, ούτε στους φίλους σου, ούτε στη δουλειά, ούτε πουθενά

Όλοι βιώνουμε ζόρικες καταστάσεις και έχουμε στιγμές αδυναμίας, όμως όλα αντιμετωπίζονται. Απλά δεν είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι στο να φωτίζουμε τα προβλήματά μας με θετικότητα.
Έχεις σκεφτεί ποτέ  ότι όλο αυτό το αρνητικό φορτίο που σε βαραίνει, είναι κάτι που το έχεις αφήσει εσύ να καλλιεργηθεί στο μυαλό σου περισσότερο; Έχει κάποια βάση, ναι μεν,  αλλά έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα των σκέψεων που κάνεις. Από αρνητικές σκέψεις γεννιούνται αρνητικά συναισθήματα. 
Ό,τι κάνει ο άνθρωπος, πρέπει να το κάνει πρώτα στο μυαλό του. 

Σκέψου το πιο απλό: Θα αγόραζες ποτέ ένα φόρεμα που δεν θα σου άρεσε; Θα έμπαινες δηλαδή σε ένα μαγαζί για να δοκιμάσεις ένα απαίσιο φόρεμα; Και μετά , μάλιστα, θα το πλήρωνες; Ε, όχι! 
Με τον ίδιο τρόπο γιατί βάζεις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου; Γιατί τις καλλιεργείς και γιατί τους δίνεις τροφή; Γιατί δεν τις αντικαθιστάς με κάτι υπέροχες αισιόδοξες σκέψεις επιτυχίας;(!)
Σε στιγμές ηρεμίας, σε στιγμές επιτυχίας, φρόντισε να καλλιεργείς θετικά συναισθήματα έτσι ώστε να τα έχεις έτοιμα στα δύσκολα. 

1. Πρέπει να διαθέτεις πάντα (έστω) και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Διάθεσε λίγη ώρα για τον εαυτό σου κάθε μέρα. Να κάνεις κάτι που σου αρέσει, χωρίς να το διακόπτεις με άλλες σκέψεις. Με αυτό τον τρόπο, η αποδοτικότητά σου θα βελτιωθεί και σε άλλα πράγματα.

2. Να κάνεις  πράγματα που σε ευχαριστούν, όπως το να ακούς μουσική, να διαβάζεις βιβλία, να ασκείσαι. Είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να εκτρέψουν το μυαλό σου από τον αρνητικό, προς τον θετικό τρόπο σκέψης. 

3. Να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους. Η παρέα με ανθρώπους που έχουν θετική οπτική για τη ζωή, είναι ευεργετική, καθώς μας επηρεάζουν ανάλογα, αποκόπτοντάς μας από κάθε τι αρνητικό.

4. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης και γίνε πιο διαλλακτική. Αντιμετώπισε τις προκλήσεις που σου έρχονται και μην είσαι αρνητική. 

5. Απόφυγε τη γενίκευση και την υπερβολή. Μην σκέφτεσαι συνέχεια αρνητικές καταστάσεις γιατί με αυτό τον τρόπο τις “χαράζεις” στο μυαλό σου σε κάνουν να νιώθεις λυπημένη, χωρίς να έχεις αποκομίσει ότι θετικά μπορούν να σου αποδώσουν τέτοιες καταστάσεις.

6. Να χαμογελάς! Κατ’αρχήν όταν χαμογελάμε, χρησιμοποιούμε λιγότερους μύες από όταν κατσουφιάζουμε! Τέλειο; Το γέλιο σε ανακουφίζει από το άγχος και σου αλλάζει τη διάθεση.

7. Ακόμα κι αν η ζωή σου γίνει ανυπόφορη, πάντα υπάρχει κάποια διέξοδος, κάποια λύση.  Πάντα έχεις την επιλογή της αλλαγής, οποτεδήποτε χρειαστεί. 

8. Οι σκέψεις είναι ζωντανές. Δίνουν μορφή στον κόσμο σου, την πραγματικότητα σου και το πεπρωμένο σου. Οπότε, το να σκέφτεσαι θετικά είναι σημαντικό, καθόλου αμελητέο. Αν έχεις την ίδια σκέψη αρκετά συχνά και την κάνεις με αρκετό συναίσθημα ( ενέργεια ), με τον χρόνο θα αποκτήσει υλική μορφή. (Μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση αλλά και η πιο αποτελεσματική).

Έχεις και άγχος; Δες τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις!