Τα 5 βήματα που θα σε κάνουν το επόμενο it- model

Αν ακούς από όποιον γνωρίζεις την ατάκα "μοντέλο έπρεπε να είσαι εσύ", μην το αναβάλλεις άλλο.
Τα 5 βήματα που θα σε κάνουν το επόμενο it- model



Στην Ελλάδα, η περίπτωση να σε δει κάποιος ατζέντης στο δρόμο, στις πλατείες, στα μπαράκια και να σου προτείνει να γίνεις μοντέλο είναι λίγες. Αν ωστόσο έχεις καταλάβει ότι το να παίρνεις πόζες και να ασχολείσαι με τα ρούχα, είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο από όλα, αν ενημερώνεσαι καθημερινά από τη Vogue και από ξένα sites για τις επόμενες τάσεις, αν είσαι από 1,70 και πάνω με τις αντίστοιχες αναλογίες και θεωρείς ότι έχεις αυτό το "κάτι", ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Τράβα μερικές "βασικές" φωτογραφίες
Εn face, profil, κοντινές, μακρινές, άβαφη ή ελαφρώς μακιγιαρισμένη. Χαμογελαστή, ανέκφραστη, με γκριμάτσες ή χωρίς. Παίξε με το φακό και δες σε ποιες πόζες γράφει καλά το πρόσωπό σου. Έτσι και θα "χτίσεις" σιγά- σιγά το book σου και θα μάθεις πως να ποζάρεις. Στη συνέχεια, πέρνα στις ολόσωμες λήψεις. Με μαγιό και με ρούχα. Φρόντισε να είσαι στυλάτη, γιατί πάντα η προσωπικότητα μετράει. Πειραματίσου με τις κινήσεις σου και φάλε φαντασία.

Απευθύνσου σε κάποιο πρακτορείο μοντέλων
Μπορεί να βρεις διάφορες πόρτες κλειστές, αλλά έστω και μία θα ανοιξει. Δείξε το book σου, πηγαίνοντας πάντα περιποιημένη. Στην Ελλάδα, μερικά από τα πρακτορεία που μπορείς να απευθυνθείς είναι τα Ace Models, VN Models και Νew Model Agency.

Πρόβαλλε τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα (και ανέξοδα) αν για αρχή έχεις κάποιο δικό σου fashion blog ή YouTube Channel. Προσοχή: ό,τι ανεβάζεις εκεί πρέπει να έχει αισθητική και άποψη, αν το έχεις πάρει σοβαρά. Μόλις δρομολογήσεις αυτά, ξεκίνα τις εμφανίσεις σου σε διάφορα fashion events που γίνονται στην πόλη και κάνε τις γνωριμίες σου. Θα σε βοηθήσουν.

Ψάξε την "αγορά" που σε ενδιαφέρει
Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μιλάνο, Τόκυο. Όχι δεν προτείνουμε να ξενητευτείς (αν μπορείς βέβαια κάνε το). Παρακολούθησε τις εξελίξεις στην πόλη που σε ενδιαφέρει και ξεκίνα να στέλνεις παντού το book σου. Σε περιοδικά, οίκους μόδας, πρακτορεία. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.

Οπλίσου με υπομονή και επιμονή
Διάλεξες δύσκολο χώρο, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι σίγουρα υπομονή και να μην χάνεις το κουράγιο σου. Συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις, μάθε να κάνεις αυτά που δεν ξέρεις, ενημερώσου συνεχώς για ό,τι συμβαίνει στη μόδα, κυνήγα το με σοβαρότητα και επαγγελματισμό και να θυμάσαι πάντα ότι "ο επιμένων νικά".

Tα catwalks σε περιμένουν! Ξεκίνα τις γνωριμίες σου από την ελληνική Fashion Week που αρχίζει στις 28 Μαρτίου.

 

Δες εδώ τα 5 beauty tricks που έμαθε ως μοντέλο του Next Τop Model, η beauty editor μας, Δανάη Γεωργαντά.