17 σημάδια που φανερώνουν πως έχεις αϋπνία

Tips για να τoαντιμετωπίσεις!
17 σημάδια που φανερώνουν πως έχεις αϋπνία



Insomnia (μια πιο ελεύθερη μετάφραση): Μία κατάσταση όπου δεν μπορείς να κοιμηθείς, να κλείσεις μάτι, να χαλαρώσεις το κουρασμένο σου κορμί από τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Σνομπάρεις πια τη συνήθεια που είχες να μετράς προβατάκια γιατί καθόλου δεν σε βοηθάει, και κοιμάσαι αν τα καταφέρεις το ξημέρωμα! Αποτέλεσμα; Έχεις πρησμένα, κόκκινα μάτια και νεύρα για το υπόλοιπο της ημέρας! Πιθανόν να έχεις αρχίσει να πιστεύεις πως ο ύπνος είναι για τους αδύναμους αλλά έρχεται η ώρα που “κλατάρεις” (ναι νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη) και από την θολούρα της κουράσης αναρωτιέσαι μήπως έγινες νυχτοπούλι;(!)

Νομίζω είναι απαραίτητο να “εισβάλλω” για λίγο στο νυχτερινό σου πρόγραμμα και σκεπτικό για να αναγνωρίσουμε μαζί 17 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις αϋπνία! 

12.00 μ.μ.: Σκέφτεσαι αυτή τη φορά να πέσεις για ύπνο νωρίς. Το γράφεις μέχρι και σαν status στο facebook. Όμως εκεί γύρω στις 12.00 το βράδυ αλλάζεις γνώμη και σκέφτεσαι να κατεβάσεις μια ταινία από το internet να δεις για να χαλαρώσεις. 

01.00 π.μ.: Η ταινία τελικά σε ξύπνησε(ήταν περιπέτεια). Ξαφνικά αποφασίζεις να πας μια βόλτα στο πάρκο κοντά στο σπίτι σου, για να πάρεις λίγο αέρα, να περπατήσεις για να κουραστείς προκειμένου να γυρίσεις και να πέσεις για ύπνο.

02.23: Ο περίπατος στη φύση πολύ σε ανανέωσε με αποτέλεσμα να κάνεις ένα brain wash και να σου δημιουργηθούν υπέρλαμπρες ιδέες για κάτι project στη δουλειά σου. Το μυαλό σου δουλεύει ασταμάτητα και αναρωτιέσαι τι σου συνέβη!

03.17: Ιδέες ξεπηδούν από το κεφάλι σου χωρίς σταματημό. Τώρα σου ήρθε η όρεξη να αλλάξεις θέση σε αυτό τον καναπέ που έχεις στην τραπεζαρία. Βαρέθηκες να τον βλέπεις εκεί τόσο καιρό και εν τέλει κάνεις όλες αυτές τις  μικροαλλαγές στο σπίτι που σκεφτόσουν!

03.55: Έκανες αρκετά πράγματα..ας ανταμείψεις τον εαυτό σου με ένα σνακ!

04.55: Το μάτι έχει κοκκινίσει αλλά εξακολουθεί να είναι ανοιχτό και να μην κλείνει με τίποτα. Αναγκαστικά ανοίγεις την τηλεόραση και παρακολουθείς τα πάντα. Σήριαλ προ δεκαετίας, διαφημίσεις, telemarketing!

06.24:  Η ανατολή του ηλίου παρατηρείς ότι δεν είναι και τόσο ωραία. Τα πουλιά σου υπενθυμίζουν πως ήρθε η ώρα να κοιμηθείς! 

06.30: Πέφτεις για ύπνο όταν οι άλλοι ξυπνάνε.

08.00-08.20: Παλεύεις με το ξυπνητήρι, πατάς αναβολή συνέχεια ώσπου κάποια στιγμή με τα χίλια ζόρια σηκώνεσαι, ντύνεσαι και πας δουλειά.
Φυσικά η υπόλοιπη μέρα σου είναι χάλια. Δεν θυμάσαι τι επιφοίτηση είχες και σκέφτηκες εκείνες τις τέλειες ιδέες που είχες το προηγούμενο βράδυ. Μάταια προσπαθείς να βγάλεις άκρη. Η ημέρα σου αδιαμφισβήτητα μετατρέπεται σε εφιάλτη! Πως να τα βγάλεις πέρα 2 ώρες ύπνο;

Μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε τη λύση: Ακολούθησε τα παρακάτω tips που σου προτείνουμε και θα κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Aπόφυγε να πίνεις καφέ και οτιδήποτε περιέχει καφεϊνη το βράδυ.
Πιες χαμομήλι ή γάλα ή ρόφημα λουίζας πριν κοιμηθείς για να χαλαρώσεις.
Διάβασε ένα βιβλίο. Δεν υπάρχει καλύτερο! Θα χαλαρώσεις, θα ξενοιάσεις και θα αποβάλλεις κάθε αρνητική σκέψη.
Πριν πέσεις για ύπνο κάνε ένα χλιαρό ντους.

Δες περισσότερα εδώ: Χαλάρωσε με "ηρεμιστικά" από την φύση!