Δεν πίνεις όλο το γάλα σου; Κακώς!

Δες ποια είναι τα οφέλη του για να αλλάξεις γνώμη!
Δεν πίνεις όλο το γάλα σου; Κακώς!



Το γάλα είναι τόσο θρεπτικό που δεν φαντάζεσαι ή μάλλον έχεις ξεχάσει γιατί το έχεις συνδυάσει με την παιδική σου ηλικία μόνο. Κάτι που δεν ισχύει φυσικά καθώς κρίνεται απαραίτητο να πίνετε από όλες τις ηλικίες. Κάνει καλό για πάρα πολλούς λόγους για μικρούς και για μεγάλους! 

H Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα προκειμένου να διατηρήσει το δέρμα της μαλακό και να λάμπει. Μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο ή τουλάχιστον αν δεν είναι αυτό εφικτό μπορείς να πιεις μερικά ποτήρια με γάλα κάθε μέρα και να πάρεις όλα τα οφέλη που μπορεί αν σου προσφέρει. Το γάλα έχει γαλακτικό οξύ  που βοηθά το δέρμα σου. Περιέχει τη λακτόζη που ενεργεί σαν απολεπιστικό και βοηθάει στο να φαίνεται το δέρμα πιο καθαρό. 

Το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου που είναι απαραίτητο για τα κόκαλα. Το ασβέστιο δεν το χρειάζονται μόνο τα παιδιά για να μεγαλώσουν τα κόκαλά τους αλλά και οι μεγάλοι προκειμένου να διατηρήσουν γερά κόκαλα και να αποφύγουν την οστεοπόρωση. Επίσης κάνει καλό στα δόντια και τα προστατεύει από την τερηδόνα.

Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, που σε βοηθούν  να χτίσεις γερούς μύες. Πιες ένα ποτήρι γάλα μόλις γυρίσεις από την προπόνησή σου για να δώσεις στον οργανισμό σου ότι χρειάζεται για να επανέλθει. Θα σε ανακουφίσει από τον πόνο και θα σου αναπληρώσει τα υγρά που που απέβαλλες από τον οργανισμό σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει πως αν προσθέσεις το γάλα στο πρόγραμμα διατροφής σου ή στην δίαιτα σου είναι πιο πολλές οι πιθανότητες να χάσεις κιλά από εκείνους που το έχουν αποκλείσει από το διαιτολόγιό τους. Είναι το καλύτερο ορεκτικό και είναι ικανό να σου μειώσει την αίσθηση της πείνας σου. Πρόσθεσε ένα ποτήρι γάλα στο βραδινό σου ή σαν συνοδευτικό με τα φρούτα σου.

To γάλα έχει τη δυνατότητα να “ρίξει”την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη αποφυγή του εγκεφαλικού. Οι βιταμίνες Α και Β που περιέχονται στο γάλα κάνουν καλό στην όραση.Επίσης έχει αντικαρκινική δράση! 

Δες και αυτό ---> Αβοκάντο: Ένας σύμμαχος κατά του γήρατος, της αρθρίτιδας και των καρδιακών προβλημάτων