Ζάχαρη τέλος: Εύκολοι τρόποι να ελαττώσεις την εξάρτησή σου

Πλησιάζει καλοκαίρι και πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεσαι...
Ζάχαρη τέλος: Εύκολοι τρόποι να ελαττώσεις την εξάρτησή σου



Η ζάχαρη είναι άτιμο πράγμα. Και τα γλυκά ατιμότερο. Ωστόσο το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι καιρός να στερηθούμε και καμιά απόλαυση. Όλο το χειμώνα λέγαμε «από αύριο» και το αύριο έφτασε στο σήμερα και ιδού τα αποτελέσματα. Μη σε πιάνει πανικός όμως. Δεν είπε κανείς ότι επιβάλλεται να την κόψουμε μαχαίρι. Υπάρχουν όμως εύκολοι τρόποι να την περιορίσουμε.

Επίλεξε σοφά
Τι σημαίνει αυτό; Δώσε στον εαυτό σου το γλυκό που πρόκειται να στερηθεί. Αν για παράδειγμα ταξιδεύεις στη Θεσσαλονίκη, μην πεις την ώρα της λιγούρας σου «ας φάω ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα». Αγόρασε το τρίγωνο Πανοράματος που έβλεπες εδώ και μία εβδομάδα στον ύπνο σου. Σκοπός είναι να σε ικανοποιήσεις, ώστε να μην σου δημιουργούνται εμμονές ή η αίσθηση του ανικανοποίητου.

Σκέψου θετικά
Όχι γενικώς. Ειδικώς. Σήμερα ήπιες τον καφέ σου σκέτο; Επιβράβευσε τον εαυτό σου; Είσαι μπροστά από μία σοκολατίνα και προσπαθείς να αντισταθείς; Σκέψου το αλαβάστρινο δέρμα στα οπίσθιά σου το καλοκαίρι. 

Μην αφήνεις τον εαυτό σου πεινασμένο
Αν πεινάς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ζητήσεις γλυκό ή ζάχαρη. Να κάνεις συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να νιώθεις κορεσμό.

Πίνε νερό
Το ήξερες ότι τις περισσότερες φορές που θα πάρεις ένα αναψυκτικό δεν είναι ότι έχεις ανάγκη τη γεύση του, αλλά να ξεδιψάσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν κρατάς τον εαυτό σου ξεδίψαστο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις όλες αυτές τις ζαχαρώδεις κακές συνήθειες.

Δίνε συγχώρεση
Στον εαυτό σου, αν παραστρατήσει. Τι σημαίνει αυτό; Αν παρεκτραπείς και υποκύψεις στη «γουρουνιά» μην απογοητευτείς. Δώσε συγχωροχάρτι στον εαυτό σου και ρύθμισε απλώς τα επόμενά σου γεύματα να είναι πιο υγιεινά.  
 

Διάβασε εδώ τα ανθυγιεινά λάθη των 20, που δεν θα κάναμε με το μυαλό των 30.