Σοκολάτα: Ο απόλυτος γευστικός πειρασμός στον ουρανίσκο σου!

Τι άλλα οφέλη έχει όμως;
Σοκολάτα: Ο απόλυτος γευστικός πειρασμός στον ουρανίσκο σου!



Σοκολάτα: Μία λέξη χίλια συναισθήματα! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό τον πειρασμό; Και να θέλει φυσικά κανείς δεν μπορεί. Διότι η σοκολάτα ξετρυπώνει από παντού(σνακ,ρόφημα κτλ) και σε οποιαδήποτε μορφή! Πραγματικά αυτό που προκαλεί στον ουρανίσκο μας είναι μια διέγερση που κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να πετύχει!
Πέρα όμως από αυτή τη γευστική τρέλα έχει και πολλά ακόμα οφέλη που μάλλον δεν ήξερες.
Ας δούμε μερικά!

Γυμνάζεσαι; Τι καλύτερο από το να πιεις ένα σοκολατούχο ρόφημα μετά την προπόνηση!Μπορεί να ενισχύσει workout σου! Μάλιστα από έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχει αποδειχτεί πως τα ειδικά σκευάσματα πρωτεΐνης που χρησιμοποιούν οι αθλητές για ενδυνάμωση και ανάκτηση των μυικών δυνάμεων τους είναι εξίσου αποτελεσματικά με ένα σοκολατούχο ρόφημα! Μπορεί να ανακούφισει από τους  πόνους των μυών μετά από μία έντονη προπόνηση και  να ανακάμψει τις μυικές δυνάμεις σου. Γι' αυτό κατέφυγε σε ένα σοκολατούχο ρόφημα αμέσως!

Το ήξερες ότι οι Μάγια θεωρούσαν το κακάο πανάκεια της φύσης και ότι οι Αζτέκοι έκαναν  τις οικονομικές τους συναλλαγές με σοκολάτα;Πληροφορίες που αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της σοκολάτας κάτι που είχε διαπιστωθεί από τα αρχαία χρόνια!

Περιέχει φλαβονοειδή!
Αν αναρωτιέσαι τι καλό κάνουν τα φλαβονοειδή θα σου πω ευθύς αμέσως τι περιέχουν για να καταλάβεις! Έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες  και συνάμα προστατεύουν και τη δομή των κυττάρων. Ήθελες καλύτερη απάντηση; Επίσης μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν επίσης τον κίνδυνο καρδιοπάθειας!

Μήπως έχεις παρατήρησει πως όταν έχεις περίοδο τρως περισσότερο σοκολάτα;
Αυτό επιστημονικά εξηγείται πολύ απλά: Eρευνητές στο  Πανεπιστημίο της Πενσυλβάνιας διαπίστωσαν ότι οι ορμόνες από την περίοδο δεν ευθύνονται για αυτό τον διακαή πόθο που μας πιάνει για σοκολάτα. Είναι όλα θέμα ψυχολογίας! Επειδή η περίοδος δεν είναι και πολύ ευχάριστη εμπειρία κάθε μήνα και επειδή έχει την ταλαιπωρία της, θέλουμε κάτι συναρπαστικό, κάτι γλυκό να καταναλώσουμε για να μας γεμίσει με ευχαρίστηση!

Έχεις καθυστέρηση; 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις