5 εύκολα tips για να βελτιώσεις την υγεία σου

Δες εκπληκτικές διαφορές στην ψυχολογία και στο σώμα σου.
5 εύκολα tips για να βελτιώσεις την υγεία σου



Ποτέ δεν είναι αργά να φροντίσεις την υγεία σου. Αν και οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό ισούται με χίλιες δυο απαγορεύσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αντί για τα «μη» σκέψου τα «ναι» που πρέπει να πεις για να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ναι, στο να φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ναι, στο να αποκτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ναι, στο να κάνουμε καλύτερες επιλογές.

Δες  5 εύκολες, αλλά σημαντικές αλλαγές για καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής:

1. Να τρέφεσαι υγιεινά. Ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά γιατί να μην το κάνεις; Όταν υπάρχουν τόσες υγιεινές τροφές, τόσες διαφορετικές συνταγές και τόσα πολλά προγράμματα υγιεινής διατροφής που μπορείς να ακολουθήσεις,; Πάρε απλά την απόφαση να επιλέγεις λίγο πιο προσεκτικά τι θα βάλεις στο πιάτο σου και θα δεις ότι γρήγορα θα σου γίνει συνήθεια.

2. Προσπάθησε να γυμνάζεσαι, όπου κι αν είσαι και με οποιονδήποτε τρόπο. Μην πάει δηλαδή το μυαλό σου αμέσως στο γυμναστήριο! Αυτό που απλά χρειάζεται να κάνεις είναι λίγο περπάτημα, χορό ή να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι σου, για παράδειγμα τένις. Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, αρκεί να αντικαταστήσεις το ασανσέρ με τις σκάλες, να πας για ψώνια στο κοντινό σούπερ μάρκετ με τα πόδια, ή να πας βόλτα το σκύλο σου. Αυτό που πρέπει ουσιαστικά να κάνεις, είναι να κινείσαι και να αποφύγεις έναν στατικό τρόπο ζωής. Όχι μόνο θα δεις αλλαγή στο κορμί σου, αλλά και στη διάθεσή σου, γιατί ως γνωστόν η άσκηση μειώνει το στρες.

3. Φρόντισε την πνευματική σου υγεία. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να το διαχειριστείς. Ειδικά αν έχεις μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, γεμάτη οικογενειακές κι επαγγελματικές υποχρεώσεις. Από την άλλη, αν ήταν εύκολο να αποβάλεις το στρες , θα το έκανε ο καθένας και δε θα χρειάζονταν τόσα tips για να το καταφέρεις. Κάθε φορά που νιώθεις ότι πιέζεσαι ψυχολογικά, παρε βαθιές ανάσες, βγες έξω να πάρεις λίγο αέρα ή συζήτα με ένα δικό σου άνθρωπο. 

4. Μη ξεχνάς το ετήσιο Checkup σου.Να επισκέπτεσαι  το γιατρό σου όταν πρέπει και να κάνεις τις ετήσιες εξετάσεις σου για να προλαβαίνεις αρρώστιες και να βλέπεις τι συμβαίνει στον οργανισμό σου.

5. Κοψε τις επικίνδυνες και βλαβερές συνήθειες. Αγαπώ τον εαυτό μου και προσέχω την υγεία μου, σημαίνει ότι προσπαθώ όσο περνάει από το χέρι μου να μη θέτω τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Σταμάτα λοιπόν να στέλνεις μηνύματα ενώ οδηγάς. Γιατί μια φορά γίνεται το κακό. Και πάρε επιτέλους απόφαση να κόψεις το τσιγάρο.