Τι να προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου, για να ζήσεις περισσότερο!

Και να φτάσεις τα 100...
Τι να προσθέσεις στο διατροφολόγιό σου, για να ζήσεις περισσότερο!



Αν δεν μπορείς να τα παρατήσεις όλα και να πας να ζήσεις στην Ικαρία, τότε ακολούθα τις παρακάτω συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τη διατροφή σου, να είσαι πιο όμορφη και υγιής και να ζήσεις περισσότερο.

1. Μην τρως μόνη σου! Και γενικά μην κάνεις τίποτα μόνη σου. Να βρίσκεσαι πάντα με παρέα, γιατί η κοινωνική συναναστροφή θα σε βοηθήσει να κερδίσεις μέχρι και 7.5 χρόνια παραπάνω ζωής,σύμφωνα με έρευνες.Η μοναξιά κάνει κακό και μικραίνει τη ζωή σου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που την επηράζει αν καπνίζεις 15 τσιγάρα τη μέρα.

2. Ναι στον καφέ! Γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις φλεγμονές του σώματος, οι οποίες δημιουργούν καρκίνο. Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής ασθένειας.

3. Ένα ποτηράκι αλκοόλ τη μέρα, επιβάλλεται! Ένα ποτηράκι κρασί, ή μπύρας το βράδυ, κάνει καλό στην καρδιά. Όχι όμως παραπάνω, γιατί θα πετύχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το πολύ αλκοόλ, κλέβει χρόνια από τη ζωή σου. Κάθε τι στη ζωή μας είναι καλό, όταν γίνεται με μέτρο.

4. Ναι στη μαύρη σοκολάτα! Οι γυναικες που τρώνε μαύρη σοκολάτα, ζούνε ένα χρόνο περισσότερο από εκείνες που δεν την προτιμούν, σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες που τρώνε 2-3 μπάρες μαύρης σοκολάτας το μήνα έχουν 36% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα, κάνουν καλό στην καρδιά.

5. Το ήξερες ότι ο χυμός κεράσι σε βοηθάει να κοιμηθείς; Κι αυτό γιατί περιέχει μελατονίνη που σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Ο καλός ύπνος είναι βασικό στοιχείο της μακροζωίας και της υγείας γενικότερα. Απλά αραίωσέ τον με νερό, γιατί τα φρούτα ως γνωστόν, έχουν αρκετή ζάχαρη.

6. Να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Είναι εχθροί του θανάτου και σύμμαχοι της ζωής.

7. Μια χούφτα φυστίκια τη μέρα, το θάνατο κάνουν  πέρα. Γιατί τα φυστίκια μειώνουν την κακή χοληστερίνη κι ενισχύουν την καλή, αφαιρούν την πλάκα από τις αρτηρίες και περιέχουν αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τη δημιουργία καρκίνου και φλεγμονών.