Γιατί τα μαλλιά γκριζάρουν; Εκτός από το προφανές!

Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις; Διάβασε το άρθρο αμέσως!
Γιατί τα μαλλιά γκριζάρουν; Εκτός από το προφανές!



Οι ρυτίδες, τα γκρίζα μαλλιά είναι αναμφίβολα τα πρώτα σημάδια που υποδηλώνουν ότι μεγάλωσες και ότι σιγά σιγά αποχαιρετάς την νεανική σου ηλικία (ανεξάρτητα με το πως νιώθεις μέσα σου). 
Για να αποφύγεις όμως όσο μπορείς την εμφάνιση ρυτίδων φροντίζεις το δέρμα σου με όποιο τρόπο μπορείς και το πετυχαίνεις. 

Αλλάζεις τρόπο ζωής και τείνεις να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες. Ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά; Μήπως ο τρόπος που φροντίζεις τα μαλλιά σου αποτρέπει τις πρώτες λευκές τρίχες να εμφανιστούν;

Επειδή όλες τις γυναίκες (όπως και εμένα) κάτι τέτοια θέματα μας απασχολούν γιατί σε σύγκριση με τους άντρες τους προσδίδει γοητεία ενώ σε εμάς όχι, κάθησα και έψαξα στο πολυεργαλείο google τις παρακάτω ερωτήσεις και βρήκα μπορώ να πω ικανοποιητικές απαντήσεις.

1. Πότε βγαίνουν οι πρώτες άσπρες τριχες για τις περισσότερες γυναίκες;
Οι περισσότερες γυναίκες βγάζουν άσπρες τρίχες εκεί γύρω στα 30 τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζουν και σε μικρότερη ηλικία και εκεί παίζει ρόλο το άγχος ή η κληρονομικότητα. 
Μετά τα 50 όμως γεμίζει σχεδόν όλο το κρανίο με άσπρες τρίχες.

2. Γιατί βγάζουμε άσπρες τρίχες;
Ο βασικός λόγος είναι όταν ο οργανισμός μας σταματάει να παράγει μελανίνη.

3. Μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους;
Η εμφάνιση τους βασικά οφείλεται στις ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός καθώς επίσης και το άγχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όσο πιο πολύ αγχώνεσαι τόσο και αυξάνεις τις πιθανότητες να βγάλεις περισσότερες άσπρες τρίχες σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι.
Δεν είναι εύκολο να τις αποτρέψεις γιατί το θέμα είναι γενετικό.

4. Τι πρέπει να τρως προκειμένου να έχεις υγιή μαλλιά;
Καλό είναι να τρως αυγά και πολλά ψάρια διότι αυτές οι τροφές σου προσφέρουν την πρωτεΐνη που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να δυναμώσουν. Επίσης πρέπει να "εφοδιάζεις" τον οργανισμό σου με Βιταμίνη D, B12 και B6.

5. Υπάρχει κάποια τροφή που να μπορεί να θεωρηθεί σαν ασπίδα προστασίας έτσι ώστε να μην εμφανιστούν γρήγορα οι άσπρες τρίχες;
Το μυστικό βρίσκεται στα ω-3 λιπαρά οξέα που αποτελούν την ασπίδα προστασίας που χρειάζεσαι. Γι΄αυτό κατανάλωσε τροφές που περιέχουν αυτό το μαγικό συστατικό!

6. Το να κάνεις μασάζ στο κεφάλι έχει εν τέλει κάποιο όφελος;
Όπως το σώμα σου χρειάζεται συχνό μασάζ έτσι και το κεφάλι σου το έχει ανάγκη. Γι΄αυτό όταν κάνεις μπάνιο και λούζεις τα μαλλιά σου καλό είναι να κάνεις μασάζ στο κρανίο σου. Εκτός από θεραπευτικό είναι και χαλαρωτικό επίσης!

Δες τι πρέπει να κάνεις αν εντοπισες τις πρώτες άσπρες τρίχες!