7 μύθοι για την υγεία καταρρίπτονται! Ένα από αυτά έχει σχέση με τη δίαιτα

Όπως τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα και άλλοι πολλοί...
7 μύθοι για την υγεία καταρρίπτονται! Ένα από αυτά έχει σχέση με τη δίαιτα



Παντού διαβάζεις συμβουλές και tips για υγιεινή διατροφή, καλή ζωή και ευεξία. Δοκιμάζεις τους τρόπους που σου προτείνουν για να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου, να φαίνεσαι πιο όμορφη, φρέσκια και νέα και να αποκτήσεις καλύτερο σώμα. Ορισμένα από αυτά που διαβάζουμε όμως αρκετά συχνά, τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μύθοι. Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι μύθοι για την υγεία:

#1 Οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα

Δε χρειάζεται να μετράς ποτήρια. Γιατί έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό, κάθε φορά που διψούν, ενυδατώνονται σωστά και αρκετά. Επιπλέον, εκτός από το νερό, τροφές πλούσιες σε νερό, όπως οι σούπες, τα φρούτα και τα λαχανικά και ροφήματα όπως το τσάι, οι φυσικοί χυμοί, ακόμα και ο καφές, βοηθούν στην ενυδάτωση και κατ’ επέκταση στην υγεία του σώματος. Αν έχεις παρατηρήσει ότι τα ούρα σου έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα, αν είσαι δυσκοίλια, αν δεν έχεις πολύ ενέργεια ή αν κάνει πολύ ζέστη, πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό.

#2 Τα αυγά κάνουν κακό στην καρδιά

Όσοι είστε λάτρεις των αυγών και της ομελέτας, μπορείτε να χαρείτε. Γιατί αν τρώτε ένα ή δύο αυγά την ημέρα, δεν θα κάνετε κανένα κακό στην υγεία σας. Αυτή η ποσότητα δεν θα δημιουργήσει κανένα κίνδυνο για καρδιακές νόσους σε ανθρώπους που είναι υγιείς. Ναι, τα αυγά έχουν χοληστερίνη, αλλά αν τρως με μέτρο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εκτός από χοληστερίνη, άλλωστε, περιέχουν και θρεπτικά στοιχεία, όπως ωμέγα-3, που κάνουν καλό στην καρδιά.

#3 Τα αποσμητικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού

Ο ιδρώτας, αποβάλλει τα χημικά που υπάρχουν στα αποσμητικά, σύμφωνα με έρευνες. Ο ιδρώτας αυτός, καταλήγει στο στήθος, με αποτέλεσμα να έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα χημικά αυτά, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στο μαστό. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι κάποιο προϊόν συνδέεται και μπορεί να προκαλέσει αυτή την ασθένεια.

#4 Όταν κρυώνεις, μπορεί να κρυολογήσεις

Γι’ αυτό οι μαμάδες και οι γιαγιάδες δεν θέλουν να σε βλέπουν να φεύγεις από το σπίτι χωρίς ζακέτα. Εξού και το γνωστό ανέκδοτο που έχει γίνει viral «Ζακέτα να πάρεις».  Δε σημαίνει όμως, ότι αν κάνει έξω κρύο και κρυώνεις, θα αρπάξεις οπωσδήποτε κάποιο κρυολόγημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υγιείς άνθρωποι που εκτίθονται συχνά σε χαμηλές θερμοκρασίες έχουν καλύτερη υγεία και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, πιο εύκολα μπορείς να αρρωστήσεις σε έναν κλειστό χώρο, όπου υπάρχουν μικρόβια.

#5 Χρειάζεται να παίρνεις μια πολυβιταμίνη καθημερινά

Έχεις ακούσει ότι μια πολυβιταμίνη, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία που λείπουν στον οργανισμό σου. Ερευνητές όμως, διαψεύδουν αυτή την άποψη. Αν βέβαια, ο γιατρός σου, σου έχει συστήσει να παίρνεις μια πολυβιταμίνη καθημερινά, συνέχισε να το κάνεις. Ο καλύτερος τρόπος για να λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου, είναι να τρως πολλά φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και ξηρούς καρπούς.

#6 Να τρως πρωινό γεύμα αν θες να χάσεις βάρος

Το πρωινό γεύμα, βοηθά όντως ορισμένους ανθρώπους να χάσουν κιλά, γιατί ξεγελάει την πείνα και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για κάποιες ώρες. Αλλά αν δεν είσαι fan του πρωινού γεύματος, αν δεν σου αρέσει να τρως πρωινό, γιατί απλά δεν έχεις όρεξη το πρωί, ή δεν το έχεις συνηθίσει, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να χάσεις κιλά. Μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Cornell, έδειξε ότι όσοι δεν παίρνουν πρωινό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα μεσημεριανού ή βραδινού γεύματος, ενώ μάλιστα λαμβάνουν και 400 περίπου θερμίδες λιγότερες ημερησίως, από εκείνους που δεν παραλείπουν το πρωινό τους γεύμα.  Επομένως, αν δεν τρως πρωινό, αλλά προσέχεις τη διατροφή σου και κάνεις υγιεινές επιλογές, μπορείς και πάλι να χάσεις εύκολα κιλά.

#7 Αν κάνεις «κρακ» στα δάχτυλά σου, μπορεί να πάθεις αρθρίτιδα

Το μόνο κακό που μπορείς να προκαλέσεις με το «κρακ» που κάνεις στα δάχτυλά σου, είναι να ενοχλεί ο ήχος αυτός τους γύρω σου. Δεν κάνεις κανένα κακό στα κόκαλά σου, γιατί πολύ απλά ο θόρυβος αυτός, δεν προέρχεται από την τριβή που κάνουν τα κόκαλα μεταξύ τους, όπως λένε πολλοί. Επιπλεόν, η συνήθεια αυτή, δεν έχει καμία σχέση με την αρθρίτιδα.

Δες εδώ τα 10 συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσεις, για να είσαι υγιής!