Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές να καταναλώσεις πριν πέσεις για ύπνο

Γιατί αν τρως γιαούρτι, μάλλον κάνεις κάτι λάθος.
Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές να καταναλώσεις πριν πέσεις για ύπνο



Έχεις δοκιμάσει τόσες διαφορετικές διατροφές και δίαιτες. Άλλοτε θες να χάσεις κιλά κι άλλοτε απλώς να κρατηθείς σε φόρμα. Μπορείς βέβαια, αντί να μπαίνεις συνεχώς σε ένα πρόγραμμα, να φτιάξεις απλώς το βραδινό σου.

Υπάρχουν καλές και κακές τροφές που καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο. Υπάρχουν και οι "παρεξηγημένα καλές" και "παρεξηγημένα κακές". Αν θέλεις λοιπόν ένα σωστό βραδινό πρέπει να ξεχωρίζεις αυτές που επιτρέπεται κι αυτές που δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε το βράδυ.

Οι "κακές"
Μπέικον
Η υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη αλλά και σε λίπος, το κάνει δύσπεπτο και με αρκετές θερμίδες (ειδικά τηγανισμένο).

Σκληρά τυριά
Είναι συνήθως πιο πλούσια σε ασβέστιο, αλλά περιέχουν ένα αμινοξύ το οποίο ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να σε κρατάει σε εγρήγορση, προκαλώντας αϋπνία.

Σοκολάτα
Όχι τόσο για τις θερμίδες, αλλά για την υψηλή της περιεκτικότητα σε καφεϊνη (ειδικά αν σου αρέσει η μαύρη), η οποία θα σε κρατήσει ξύπνια για κάποιες ώρες ακόμα.

Τσάι ginseng
Αν και τα βότανα συνήθως μας χαλαρώνουν, το ginseng λειτουργεί αντίστροφα.

Οτιδήποτε καυτερό
Έχεις ακουστά την δυσπεψία; 

Γιαούρτι
Είναι θεωρητικά διαιτητικό αλλά δεν χωνεύεται εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σου προκαλέσει πρήξιμο και φούσκωμα, ειδικά αν έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

 

 

Οι "καλές" 
Τσάι μέντα
Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες, το καθιστούν το ιδανικό βραδινό ρόφημα. Χαλάρωση και ύπνος.

Ξηροί καρποί
Η με μέτρο κατανάλωση ξηρών καρπών όπως τα αμύγδαλα και καρύδια, βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, ουσίες που βοηθούν στον ύπνο. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνονται με υπερβολή, γιατί μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο.

Γαϊδουράγκαθο
Είναι από τα πιο ευεργετικά ροφήματα, καθώς θεωρείται από τα Νο1 αποτοξινωτικά. Αρκεί να μην καταναλώνεται σε υπερβολή γιατί προκαλεί συχνοουρία.

Κοτόπουλο ή ψάρι
Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι πιο ελαφριές για το βράδυ και χωνεύονται ευκολότερα σε σχέση σε όσες περιέχουν υδατάνθρακα (πχ μακαρόνια, ρύζι, κλπ). Άρα ένα σωστό βραδινό γεύμα καλό είναι να περιλαμβάνει κάτι πρωτεϊνικό, συνδυασμένο με πράσινη σαλάτα.

Δες εδώ 7 τρόπους για να χάσεις το λίπος από την κοιλιά.