6+1 θαυματουργές τροφές αν περνάς τις δύσκολες μέρες του μήνα μέσα στο Πάσχα

Ηρέμησε, άσε τα νεύρα και άκου καμιά συμβουλή! (Πιάνει, σου λέω)
6+1 θαυματουργές τροφές αν περνάς τις δύσκολες μέρες του μήνα μέσα στο Πάσχα



Ήρθαν επιτέλους οι διακοπές του Πάσχα που τόσο υπομονετικά περίμενες αλλά μαζί με αυτές ήρθαν και οι δύσκολες μέρες του μήνα. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεσαι μήπως σε πιάσει η κοιλιά σου την ώρα που θα απολαμβάνεις το καφεδάκι σου στον προορισμό που επέλεξες. Υπάρχουν κάποιες τροφές που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τις μέρες σου...αναίμακτα , μακριά από πόνους , κράμπες και τα συναφή.

 

Πορτοκάλια: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ποσότητες βιταμίνης C και ασβεστίου βιώνουν λιγότερο έντονα τα συμπτώματα της περιόδου.Ο λόγος είναι αυτό το θαυματουργό φρούτο μειώνει τα καταθλιπτικά και αγχώδη συναισθήματα στον εγκέφαλο και συγχρόνως ρυθμίζει το ένζυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαθέσεις μας.

Καφές: Αν αισθάνεστε να έχετε κράμπες συνεχώς αλλά και υπνηλία τι καλύτερο από ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ.Η καφεΐνη είναι αυτή που θα σε αναζωογονήσει και θα σου δώσει ενέργεια .

Τσάι: Αν δεν είσαι τόσο λάτρης του καφέ αντικατέστησέ τον με τσάι η χαμομήλι.Βοηθάει στην ανακούφιση των μυικών σπασμών και μειώνει την ένταση που δημιουργεί άγχος .Αν έχεις ναυτία και φούσκωμα τσάι με τζίντζερ θα σε σώσει!

Ψωμί ολικής άλεσης : Οι τροφές ολικής άλεσης είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου και βοηθούν στη μείωση της έντασης των μυών. Καταπολεμάνε την κόπωση αλλά και συγχρόνως είναι και το αντίδοτο της κατάθλιψης!

Όστρακα: Είναι απολύτως φυσικό τα επίπεδα του σιδήρου σου να είναι στα τάρταρα με την απώλεια αίματος. Θα πρέπει λοιπόν με κάποιο τρόπο να τα αναζωογονήσεις με τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως τα όστρακα. Εναλλακτικά φάε κόκκινο κρέας, σπανάκι ή και λάχανο.

Μπανάνες: Το αγαπημένο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6  και μαγνήσιο και έτσι μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα.

Σοκολάτα: Είναι οι δύσκολες μέρες του μήνα! Παντού κολλάει μια σοκολατίτσα!