Λαχανικά που πρέπει να μπουν στη διατροφή σου

Είσαι αποφασισμένη,να αλλάξειςρόταστηδιατροφή σου και να ακολουθήσεις τον “πράσινο” δρόμο.
Λαχανικά που πρέπει να μπουν στη διατροφή σου



Αν έχεις αποφασίσει ότι θα ακολουθήσεις τις νέες διατροφικές τάσεις, ελλατώνοντας στο ελάχιστο την ατανάλωση κόκκινου κρέατος και καταναλώνοντας περισσότερα λαχανικά, αυτά είναι τα πρώτα τέσσερα λαχανικά που δεν πρέπει να λείψουν από τις… προμήθειές σου επ'ουδενί!
 
Αγκινάρες: Είναι τόσο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που πραγματικά θα αναρωτηθείς γιατί τις αγνοούσες και δεν τις έχεις βάλει στη διατροφή σου νωρίτερα. Μαγείρεψέ τες στον ατμό για 40 λεπτά και βουτήξτε τα φύλλα της σε γιαούρτι με άνηθο.
 
Ραπανάκια: Ιδανικά για τις σαλάτες  ή σαν συνοδευτικό στο πιάτο, έχουν λίγες θερμίδες και αν τα σοτάρεις  σε ελαιόλαδο με μαϊντανό και πράσο, η γεύση τους θα σε συνεπάρει.
 
Σπαράγγια: Εάν έχεις hangover...είναι η κατάλληλη τροφή που μπορείς να καταναλώσεις. Πλούσια σε φυλλικό οξύ, τα σπαράγγια πρέπει να εισχωρήσουν στη διατροφή σου. Μία καλή πρόταση είναι να τα ψήσεις στο φούρνο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
 
Σελινόριζα: Περιέχουν βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, και πάνω απ' όλα λίγες θερμίδες… Όλα αυτά αρκούν για να την κόψεις, να τη βράσεις, να την προσθέσεις σε φαγητά κατσαρόλας και να την ευχαριστηθείς!