Ένας γιατρός γνωρίζει καλύτερα: 6 tips για μην αρρωσταίνεις!

Οι γιατροί εκτός από το να προσέχουν τους ασθενείς τους θα πρέπει να φροντίσουν και τους ίδιους. Ποια είναι τα μυστικά τους;
Ένας γιατρός γνωρίζει καλύτερα: 6 tips για μην αρρωσταίνεις!



Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή πληροφοριών από έναν γιατρό. Όχι μόνο για το πως πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά απλά  παρακολουθώντας το τι κάνει στην ζωή του. Πως γεμίζει τις “μπαταρίες” του, πως προλαβαίνει μία αρρώστια, τι τρώει, τι κάνει για να χαλαρώσει. Μυστικά που δεν ήξερες σου αποκαλύπτονται τώρα.
 
Κάνε ένα διάλειμμα
Όταν νιώσεις ότι η αρρώστια σου “χτυπάει” το ανοσοποιητικό σου σύστημα πήγαινε για ύπνο για τουλάχιστον εννιά ώρες. Aνέβασε τα πόδια σου και στήριξε τα στον τοίχο. Πάρε βαθιές αναπνοές για πέντε λεπτά. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος και θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
 
Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά
Αντί να φας μια πράσινη σαλάτα με τα γνωστά λαχανικά εμπλούτισε την διατροφή σου με χόρτα ραδίκια, φασολάκια edamame, καρότα και πιπερόριζα. Όλα αυτά θα σου δώσουν τις κατάλληλες βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες.
 
Προσπάθησε να περιορίσεις το άγχος σου
Κάνε διαλογισμό. Απομονώσου σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς φώτα και μουσική για πέντε λεπτά, κάθε μέρα. Μην σκεφτείς τίποτα απ' αυτά που μπορεί να σε προβληματίζουν και χαλάρωσε.
 
Γυμνάσου με παρέα
Κάνε δραστηριότητες με φίλους σου, με τον σύντροφό σου, με συνεργάτες από τη δουλειά. Αυτή η εναλλαγή ατόμων θα σε ενεργοποιήσει, θα σε βγάλει από την βαρεμάρα και συνάμα θα σου προσφέρει την εναλλακτική αν δεν μπορεί ο ένας να πάρεις τον άλλο.
 
Μετέτρεψε το δωμάτιο σου σε αίθουσα σπα.
Φτιάξε ατμόσφαιρα. Χαμήλωσε τα φώτα τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθείς. Κλείσε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση. Κάνε τεχνικές αναπνοής. Βάλε χαλαρωτική μουσική και άναψε κεριά.
 
 Ξεκίνα την ημέρα σου μ' ένα πλούσιο πρωινό
Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς είναι και το πρώτο μετά από μία μεγάλη περίοδο αφαγίας (περίπου 8 ώρες ύπνου), είναι το πρωινό. Πρέπει να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της μέρας.